Говорим с извънземни в Туитър

Архив Бургас

29-06-2012, 09:19

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Всички съобщения, маркирани с името #ChasingUFOs, ще бъдат събрани от National Geographic и подредени в гигантско послание, което след това ще се излъчи в Космоса. 

Потребителите на социалната мрежа Туитър имат уникалната възможност да напишат съобщение до извънземна цивилизация.

За целта те трябва да публикуват посланието в профила си в сайта на 30 юни от 3 до 10 часа сутринта българско време, предаде в. "Новинар".

Всички съобщения, маркирани с името #ChasingUFOs, ще бъдат събрани от National Geographic и подредени в гигантско послание, което след това ще се излъчи в Космоса. Събитието в социалната мрежа ще съвпадне с премиерата на ново предаване по научнопопулярния канал, наречено „Преследване на НЛО”.

Повод за кампанията е 35-ата годишнина от засичането на мистериозния сигнал „Уау”, който е едно от вероятните доказателства за наличието на извънземен разум. Преди три десетилетия и половина радиотелескопът на лаборатория в Пуерто Рико получи съобщение от дълбокия Космос, което все още не е разкодирано, но изглежда твърде подредено, за да е просто космически шум.

Астрономите са решили да отбележат годишнината, като върнат отговор на предполагаемите извънземни, пратили сигнала. Това ще се случи на 15 август.