Манекенки на Мистър България изкарвали по 600 лв. на час от платен секс

Архив Пловдив

29-06-2012, 10:17

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

За 3 часа мераклиите за платена любов трябвало да броят 800 лева, а за повече - хилядарка.

600 лева на час у нас и 50 евро за 20 минути в чужбина - това е била тарифата на проституиращите манекенки от агенцията на Мистър България 2003 Мирослав Йончев "MY Agency", твърдят разследващите, пише БургасУтре.

За разлика от чужбина в България клиентите на моделите можели да се възползват и от отстъпки, ако искат за прекарат по-дълго време с красавиците. За 3 часа мераклиите за платена любов и ласки трябвало да броят 800 лева, а за повече - хилядарка. Зад граница обаче тарифата била твърда.

Мирослав Йончев бе задържан от антимафиоти при акция във вторник заедно с шофьора на Антон Петров-Хамстера Цвятко Цветков. Самият Петров също се озова зад решетките, след като разследващите разбрали, че именно на него се отчитали парите от проституцията. Тримата засега са в ареста за 72 часа и днес съдът ще решава дали да останат за постоянно там, предаде в. "24 часа".

Манекенките от агенцията на Мистър България доброволно предлагали платена любов. Запознати с делата на проститутките твърдят, че много от тях никога не са работили всъщност като манекенки и модели. Нито едно от момичетата не е било малтретирано и принуждавано да прави секс със сила и заплаха. Основната причина за участието в платената любов били добрите доходи.

Момичетата делели печалбата с работодателите си обикновено наполовина. Понякога се спазарявали и за 60 на 40% или 40 на 60%. Предлагали се в специален каталог на агенцията, от който всеки желаещ можел да си поръча харесаното момиче за секс, стига да може да си го позволи. На сайта на "MY Agency" също има снимки на 70 момичета.

Запознати с разследването обясниха, че разголени снимки на моделите имало и по други сайтове в интернет, в които се влизало с пароли. Манекенките ходели по ревюта и участия, като повечето от тях заработвали и като проститутки. Някои от тях били наемани да правят компания на бизнесмени в ресторанти и други публични места. Красавиците били на възраст между 18 и 25 г. Поръчките по телефона се правели със завоалирани фрази от типа "за ревю" или "за кафета".

Например "3 кафета" означавали сеанс за 300 лв. Избраното момиче обикновено пътувало само с такси до адреса на клиента в София или до съответния хотел. След това прибирало парите и си тръгвало. В чужбина жриците на любовта заработвали парите си по луксозни хотели и на витрина. Най-често това ставало в Холандия, Белгия и Германия, както и Дубай.

В Белгия сутеньорите наемали къщи на няколко етажа. Разследващите установили, че от началото на годината две момичета пътували три пъти до Белгия, а други две били в Дубай. Един престой в съответната страна с обслужване на клиенти можел да трае около месец. Разследващи обясниха, че не било постоянна практика момичетата да бъдат придружавани, когато пътуват в чужбина. Това се случвало само ако жриците на любовта отиват на непознато място и им е за първи път. Тогава оставали само за десетина дни.

За разлика от схемата на Димитър Митрев-Митко Полицая, който контролираше по-ниско платени момичета в стриптийз барове, в случая става дума за елитна проституция, обясниха разследващите. Те разчитат на свидетелските показания на момичета, предлагали сексуслуги в чужбина и у нас, за да разнищят цялата схема на престъпната група на Антон Петров-Хамстера, Цвятко Цветков и Мирослав Йончев. Според официалния сайт на "MY Agency" офисът би трябвало да е в кв. Лозенец на ул. "Червена стена" 4. Там обаче няма модна агенция, установи проверка на "24 часа".

Служители в офиси в кооперацията бяха категорични, че там не са виждали никакви манекенки. Според охранителя на кооперацията Мирослав Йончев напуснал офиса си преди поне 4 години и оттогава помещението се използвало от охраната. Огледалата по стените обаче все още си стоят. Работещи наоколо твърдят, че по времето, когато Мирослав ползвал помещенията, не били виждали никакви красавици. При него идвали културисти, защото бил фитнес инструктор. Иначе като човек бил добър и възпитан. Той е едноличен собственик на "МЙ Агенция", показва справка в ДАКСИ.

Дружеството функционира от август 2008 г. В дейностите му са посочени подбор и обучение на модели, туризъм, консултации и посредничество, хотелиерство, ресторантьорство. Между октомври 2009 до януари 2010 г. управител е бил Николай Пиронков, а след това - Йончев. До януари 2009 г. съдружници са Йончев и 37-годишният д-р Вълчин Гаров, който е работел като детски хирург в "Пирогов". Моделът Деси Мандели: Не съм чувала такова нещо “MY Agency" е моделска агенция. Никога не съм чувала, че се занимават с нещо различно”, каза бившата манекенка Деси Мандели, която даде старт на кариерата на Мирослав Йончев като модел в Италия.

Тя му осигури договор с агенция “Урбан”, където той прави доста успешна кариера. Деси е едно от най-популярните лица от модния подиум от близкото минало. Доста години работи като манекенка в Италия и до днес поддържа контакти с най-добрите агенции в бранша там. Именно така е успяла да уреди ангажименти на Мирослав. Тя го представила в няколко от агенциите, в “Урбан” го харесали и предложенията за работа започнали да валят едно след друго.

Мандели допълни, че познава Мирослав от няколко години и до ушите й не е стигал дори намек, че той се занимава със странична незаконна дейност. “В момента не съм в България и не мога да коментирам случващото се с него. Но той има семейство, малко дете... Ние сме приятели и наистина за първи път чувам такова нещо”, категорично заяви Деси Мандели.