Найден Зеленогорски отива при Меглена Кунева

Новините

28-06-2012, 11:26

Снимка:

АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Преди дни той подаде оставка от ръководството на синята партия

Бившият кмет на Плевен напуска СДС и се присъединява към проекта на Кунева "България на гражданите".

Преди дни той подаде оставка от ръководството на синята партия. "След като подадох оставка, обмислях дали да изляза от политиката, или да подкрепя досегашен десен проект, или да участвам в нов десен проект", посочи Зеленогорски. "Реших, че след като 22 години от живота ми са минали в борба за свобода, демокрация и просперитет на държавата, е по-честно да я продължа. Обявих пред колегите си в СДС-Плевен, че подавам оставка като пре дседател на Областния съвет на СДС и напускам СДС, като оставам с добри чувства към СДС и към всичко, което се е случило през тези 22 години", допълни той.

"Реших да напусна, защото работих за Синята коалиция и смятах, че тя трябваше да се разшири и надгражда и да обедини автентичната десница, но Националният съвет реши в Пловдив друго - тя да се разтрогне", поясни Зеленогорски. "Тръгна се по друг път и е очевидно, че обединението на десницата е много трудно осъществимо и аз обмислих възможността да се присъединя към нов десен проект - ще се включа в проекта на Меглена Кунева - движението "България на гражданите", заяви Заленогорски пред Дарик.

"Смятам, че г-жа Кунева е дала много за България и като министър, и като еврокомисар. Мисля, че имаме общи цели - свобода, демокрация, просперитет, силно присъствие на България в Европа и затова реших, че ще бъде добре да се включа в този проект и да дам силите си да успеем с движение "България на гражданите", посочи Зеленогорски. "Желая успех на СДС. Сигурен съм, че ще направят всичко, за да получат добър резултат от парламентарните избори и бих се надявал да бъдат част от българския парламент. Бих работил за евентуално сътрудничество на десните сили", каза още Зеленогорски.