Моделки заработвали в Брюксел за Хамстера

Архив София

28-06-2012, 08:47

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Антон Петров пак зад решетките, изнасял жрици в Европа. Мистър България превърнал агенцията си в бардак

Мистър България 2003 Мирослав Йончев и две хубавици от неговата модна агенция "Май Ейджънси" вече са арестанти, пише в. Стандарт. Те бяха закопчани от антимафиотите като част от мрежа за елитни проститутки, която е работела за Антон Петров-Хамстера. Същият е подсъдим по делото "Октопода" като дясна ръка на Алексей Петров.   

Антон Петров-Хамстера влезе за трети път в последните 3 месеца зад решетките. Този път той ще бъде обвинен за трафик на жени в Белгия, съобщиха от Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП). Антимафиотите първо хванали шофьор и двама гардове на Хамстера в луксозен джип "Мерцедес", а към 19 ч във вторник самият Петров отишъл в централата на ГДБОП, за да разбере за какво е издирван. Там той разбрал, че няколко души са свидетелствали срещу него, че върти мрежа за трафик на елитни проститутки и компаньонки в Европа. Хамстера пък прибирал голяма част от заработената печалба.
6 часа по-рано на летище София са задържани две дами от модната агенция "My agency" и техен придружител мъж. Те трябвало да пътуват за Брюксел с нискотарифна компания. В тях са намерени 3 лаптопа, 3 сим карти на български и 3 на белгийски мобилен оператор, както и договори за наем на помещения в чужбина. Двете жени трябвало да отворят нов бардак заедно с техния "контрольор", който ги следвал по петите. Тримата разказали, че жените заработват като проститутки, а тарифата им била по 300 евро на час. След разпита им антимафиотите сложили белезници на шефа на "My agency" Мирослав Йончев. Отделно полицаите задържали и 26-годишния бодигард Цветко Цветков. Йончев (29 г.) е носител на титлата Мистър България 2003 и републикански шампион по фитнес, завършил е политически мениджмънт в Софийския университет, а преди това Първа английска гимназия в столицата. От две години живее в модната столица на Европа - Милано. Наскоро е бил нает за модел от една от най-известните модни агенции в света "Urban". Договорът му бил предплатен за 2 години, а 
Йончев получил личен автомобил и апартамент в Милано 
Мениджър на Йончев в Италия е известната българка Деси Мандели.
От доста време обаче "My agency" се държи под око от спецполицаите. Твърди се, че агенцията е част от добре организирана мрежа за износ на проститутки в Амстердам, Брюксел и Париж. Групата се ръководела от пловдивчанина Мирослав Желев-Глухия, който се отчитал на Дабата, един от най-изпечените автокрадци в структурата на Хамстера. Всеки месец Глухия прибирал между 70 и 100 000 лв. от компаньонки. Парите били изкарвани от десетина витрини в Амстердам, стриптийз бар в Ница и бардак в Брюксел . Парите нагоре стигат не само до Хамстера, а и до самия Алексей Петров, твърдят топченгета.
У нас проститутките от групата взимали по 300 лв. на час, но в Европа заработвали двойно повече.
Освен собствената си агенция, в която личат имената на плеймейтката Златка Димитрова и бившата сървайвърка Силвия Радулова, Йончев има и други интереси. Той е съуправител в спортния клуб по бойно самбо заедно с т. нар. Близнаци. Росен и Румен Димитрови, известни с победите в ММА боевете.
"Повдигнахме обвинение на Антон Петров-Хамстера за склоняване към проституция в условията на организирана престъпна група", съобщиха вчера от Националната следствена служба.
Преди това на 10 май Хамстера 
бе задържан заедно с Митьо Очите за готвен атентат 
срещу шефа на отдел "Контратероризъм" в ГДБОП Валентин Цоновски, а седмица по-късно и за организиране на атентат срещу шефката на Софийски градски съд Владимира Янева.
В началото на юни пък МВР задържа и друг член на групата, за чийто бос се спряга Хамстера.
Става въпрос за Димитър Митров-Полицая, който въртял голяма част от столичните бардаци. Той бе обвинен в трафик на хора, склоняване към проституция и пране на пари.