Съд спря таблети на Самсунг заради патентен спор с Епъл

Новините

27-06-2012, 16:40

Снимка:

© Reuters

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Според американски съдия продукти на двете компании са "почти неразличими"

Според решение на американски съд, южнокорейският технологичен гигант Самсунг (Samsung Electronics) трябва да спре спре продажбите на таблета Galaxy 10.1 в рамките на САЩ.

Разпореждането е в сила докато магистратите обсъждат иска на Епъл (Apple) за нарушаване на патентното право, съобщават световните агенции. Според съдия Луси Гоу, има вероятност искът на Apple да е основателен.

Apple твърди, че таблетите на Самсунг копират патенти, използвани при iPad. По-рано съдия Гоу заяви, че двата продукта са "почти неразличими". Съдията е наредил на Епъл да представи облигации за 2.6 млн. долара в случай, че в крайна сметка загуби делото.
Решението е малка победа в много по-мащабния патентен спор между двата технологични гиганта, който трябва да бъде разгледан от съда идния месец в Сан Хосе, Калифорния.

От миналия април Епъл залагат на стратегията да пазят лидерството си на пазара на таблети, като завеждат серия съдебни искове за нарушаване на интелектуалната собственост срещу своите конкуренти. Най-силно под ударите на новата тактика попада именно корейският технологичен гигант Самсунг.