Чужденците искали и чадърът да е в all inclusive

Архив Бургас

23-06-2012, 11:19

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Те честo искали да ползват безплатно чадър и шезлонг и не разбирали, че “ол инклузив” е хотелът им, а не целият Слънчев бряг

Българските туристи са склонни да похарчат на морето повече пари от чужденците. Последните си плащат за ол инклузив и са свикнали всичко да е включено в цената.

Но не всички хотелски бази, които предлагат този пакет, включват и безплатни услуги на плажа, каза управителят на плаж Слънчев бряг-юг, зона Какао бийч Кирил Спасов. По думите му чуждият турист често претендира да ползва безплатно чадър и шезлонг и не разбира, че “ол инклузив” е хотелът им, а не целият курорт.

Ако се върнем години назад-тогава туристът беше по-богат. Сега на плажа се пълнят първо свободните безплатни зони, след това зоните с платени услуги, заяви Спасов.

По думите му, българите са по-дисциплинирани туристи на плажа. Спасителите предимно се оплакват от чужденците, които не спазват указанията им и пренебрегват флаговата сигнализация. Стигало се е до чести пререкания, дори чужди туристи са посягали към спасители при опит да ги извадят от водата при лошо време, каза Спасов.

Не морето, а нарушителите са опасни на плажа, казаха работещите за сигурността на къпещите се. Преди две години спасители са извадили даващ се при червен флаг руснак с дипломатически имунитет.

Спасителите нямат никакви правомощия, ако плажуващият не се подчини на указанията му. Имат право единствено да направят забележка. Ти го предупреждаваш, той казва – аз отговарям за себе си, и влиза. А после спасителят отговаря, каза управителят на южния плаж.

Спасов се надява това лято плажуващите да са по-дисциплинирани и при най-малкия проблем да търсят помощ от спасителите. Те пък апелират към курортистите да не предприемат неразумни действия при лошо време.