Мистичното 13 и тринадесетият зодиакален знак - Паяк

Архив Пловдив

23-06-2012, 14:11

Автор:

Люмиер

Всичко от Автора

ПАЯКЪТ отразява човешката същност от към психическата й страна. Той представлява една мистериозна мечта, твърде нерационална и неправдоподобна, а до известна степен и неразумна

Символиката на числата участва както в детските приказки, така и в религиозните вярвания. Числата служат не само за пресмятане, но и за мислене и живеене. Философи са ги вземали за основа на своите системи. Така Питагор и неговите ученици, повярвали в божествеността на ЧИСЛОТО, също както свети Йоан повярвал в божествеността на СЛОВОТО, се опитали да обяснят всичко по математически път.

Те са твърдели, че елементите на числата са елементи на всички същества, че небето е число, самата душа, обречена на надживяване на смъртта и преселението, e число. Те смятали, че предсказанията с помощта на числата са най-чистата форма на прорицателство.

Числото властва победоносно и на молекулно, и на астрономическо равнище.  Това е видимо и осезателно както в безкрайно малкото, така и в безкрайно голямото.  Вселената етворение на Логоса, т.е. на Логичното и Рационалното, и тази нейна организация се изразява посредством числата.

Ако разглеждаме числото 13 като колело с 12 спици, т.е. като 12 единици около един кръг, то е благотворно число. Ако го разглеждаме като просто число, то е злотворно. Няма друго число, което да е свързано с повече суеверия. До такава степен, че някои хотели чисто и просто са премахнали стая 13. Поради тази или друга причина е премахнат и тринадесетият зодиакален знак ПАЯК.

Съществува една космическа съдба (предопределение), която влияе върху нашия живот и нашето здраве. Зодиакалният знак ПАЯК представлява по същество психическа зодия, чието владение е от 25 градуса, 23 минути и 5 секунди от ТЕЛЕЦ, до 23 градуса 4 минути 37 секунди от БЛИЗНАЦИ. Слънцето преминава през тази част от еклиптиката от 16 май до 12 юни.

Регионалната планета е ЛУНАТА, която оказва голямо влияние върху родените под този знак.

В миналото ПАЯКЪТ е бил изобразяван с келтския кръст, който също бил символ на ЗЕМЯТА. Интересното е, че този знак от Зодиака не се среща  никъде  в  литературата, нито всъвременната астрология, нито по  страниците на периодичните издания за небесните светила. По-голямата   част от съвременните астролози не познават този знак и дори не са чували за него.

ПАЯКЪТ отразява човешката същност от към психическата й страна. Той представлява една мистериозна мечта, твърде нерационална и неправдоподобна, а до известна степен и неразумна.

Астрологията е започнала своето развитие преди около 5000 години във Вавилония. Астролозите там са боравели с 13 зодиакални знака. Тринадесетият знак ПАЯК е бил познат още и в Крит, Древна Гърция, в  пред-римска Италия. Той е бил известен и на древно-галските жреци и келтите от Северна Европа,чиято империя се е разпростирала от Турция до  Ейре. Бил е познат и в Северна Америка, въпреки че никой не знае как са достигнали сведенията за него дотам - древните строители на насипи са рисували паяци по камъните и скалите, означавайки ги с техния символ (+).

Зодиакът, състоящ се от 13 знака, бил премахнат в Римската империя,  където са го считали за опасен, т.е. тълкували са го като "опасна част от познанието". А родените под знака на ПАЯКА били смятани за магьосници или вълшебници, надарени със странна и необикновена сила. Мярката, която взели  римските  управници, имала  абсолютен успех,  тъй като днес  съществуването на тринадесетата зодия - ПАЯК, е напълно забравено.

Ури  Гелер, роден под знака на Паяка, е прекарал година  в лабораториите на Научния институт  за  изследвания  в Станфорд,  Калифорния,  където е участвал   в  редица  експерименти.  Той  огъвал  метали  под влиянието  на  писхически сили,  копирал рисунки,  поставени в залепени  и  заключени  зад солидни  стоманени  стени пликове, успявайки  да получи отлични възприятия  за тях и пр. Двамата физици,  които  са го  изследвали,  не са  успели  да получат никакво  задоволително обяснение на този феномен. Резултатите публикували в научното списание "Природа".

Ако приемем, както твърдят изследователите, че психичните сили са реални и че небесните светила могат да влияят върху комплекса от действия на човека, то логично е да се  мисли, че небесните тела влияят и върху психическите сили и  възможности на  хората. Но,  естествено, те  влияят строго индивидуално  на всеки индивид според неговите възприемателни и редица други способности. Пропорцията на родените под знак на ПАЯКА с такива възможности, сравнени с хората, родени под влиянието на другите  зодиакални  знаци,  е  много  голяма Установило  се е, че те са много по-надарени в това отношение и  нерядко биват смятани наистина  за вълшебници. Човек доста трудно би могъл да се измъкне от тяхното влияние. Разбира се,има и изключения.

В общи линии, астролозите  не са отдавали чак толкова специално значение на този знак,  но не  е без  значение,  че например  един тежъкпсихически край (при болен) обикновено завършва, кореспондирайки с паякообразните.

Интересни съдби се развиват под влиянието на зодиакалния Паяк. Холандският  художник  Петер Хуркос  се бил  посветил на работата  си, докато на 30 години не преживял инцидент, който изцяло  променил  неговия живот. Падайки от  едно скалисто място, той получил мозъчно сътресение.  Когато се възстановил в  болницата, открил,  че се  е сдобил  със странна сила, за чийто произход нямал обяснение. Само с едно докосване  до човека или до  някаква вещ, която му поднасяли, получавал  огромна  по  обем информация.  Ето  един случай: жена, чийто мъж бил изчезнал, го помолила за помощ. Полицията го  била  търсила  безрезултатно  през  цялата  нощ,  като се опитвала  да успокои жената, че мъжът й  е жив и здрав.  Далина Хуркос едно палто на изчезналия.  След като го пипнал, тойразбрал,  че мъжът  се е  обесил и  посочил точно  мястото натрагедията.  Следвайки указанията, полицията успяла да открие трупа.

Така започнала   кариерата   на   Петер   Хуркос  като психодетектив.  Досега е помагал на полицията от шест страни, за  да открие  изчезнали хора,  крадци, жертви  на криминални престъпления  и пр. Хуркос е  удостоен с награда от полицията на  САЩ, притежава удостоверение  - благодарност за направени услуги  на  парижката  полиция, както  и  отличен  атестат от кралица  Юлиана и папа  Пий ХII. А  собствениците на казина в Лас  Вегас са му оказали друга "чест" - те са му забранили дасе  обзалага и  да играе в  техните домове.

Интересно е да се знае, че в момента, в който той пострадал при инцидента и променил живота си, СЛЪНЦЕТО отново е било навлязло в знака на ПАЯКА.

Роберт Лефтуик - директор на продажбите в Съсекс, Англия, е не по-малко известен от Хуркос представител на този зодиакален знак и  също така притежава необикновени способности. Като ученик той помнел наизуст много текстове, а освен това можел да повлияе на учителя си да изпита вместо него друг ученик. Вече като възрастен той въздействал на продавачите в магазините дагледат в друга посока и така  си взимал каквото си иска. В някои случаи водел и свидетел, за да се увери, че действително е така.

В исторически план могат да се посочат много съвпадения с числото 13: 13 първоначални кантона в Швейцария, 13 първоначални щата в САЩ, 13 провинции във Федерална Германия. И тук обаче се връщаме към символиката на 12: събиране на 12 групи около един център, в случая - доминираща област.

Четете блога на ЛЮМИЕР В СофияУтре!