Лесно BG гражданство за чужди инвеститори

Архив Бургас

22-06-2012, 15:04

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Да се улесни процедурата по предоставяне на българско гражданство за чужди инвеститори, вложили у нас 200 000 лв., е предложил финансовият министър Симеон Дянков

При вложения от над 200 хиляди лева да се прилага улеснена процедура по предоставяне на българско гражданство за чуждестранни инвеститори,

предлага Министерството на финансите. Това е заявил министър Симеон Дянков на правителственото заседание в сряда, когато министрите одобриха промени в Закона за българското гражданство, показва стенограмата от заседанието. Една от промените е именно преференцията за чуждите инвеститори.

"Съобразили сме се с практиката в други държави от Европейския съюз", коментира Дянков предложения от ведомството му праг. Прагът ще бъде определен с отделна наредба на икономическото и финансовото министерство.

Сред предлаганите от кабинета промени в процедурата е и опростена процедура за придобиване или възстановяване на българско гражданство за съпрузи на български граждани – "нещо, което го има в почти всички държави в Европейския съюз", посочва Дянков.