Елза Парини: Църквата пак отчете дейност покрай традиционния гей-парад

Архив София

15-06-2012, 18:49

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

В българските храмове и манастири ври и кипи от разгул, разврат, оргии и алкохолни вакханалии, а Владиката се захваща пак с хомосексуалистите. 

Наближи парада и журналистите започнаха настоятелно да търсят мнението ми относно изцепките на Светия синод на Българската православна църква по повод на станалия вече традиционен гей парад.

Светият синод се противопостави на подготвения Гей прайд с официално изявление на сайта си с думите: "Защото изповядваме изконното и неотменимо убеждение на Православната Църква, което счита хомосексуализма за противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото". Светия синод на БПЦ изпращат молба до "родители, учители и възпитатели да не допускат своите чеда и възпитаници да участват, нито да стават свидетели на тази вредна демонстрация, която също така нарушава правата на православните християни в България и създава условия за възникване на съблазън, напрежение и конфликти".

И както винаги съм казвала, синода трябва да си реши първо своите проблеми, после да се занимава с нас. Скандалите не спират да изкачат изпод кубетата на този стълб на православието.

Скандални заменки, борба за власт, корупция, хомосексуализъм сред служителите и какви ли не вътрешно църковни проблеми клатят устоите и доверието в тази институция.

Но вместо да си подреди разхвърляната "къща", Дядо Владика се захваща пак с нас - хомосексуалните извън църквата. А в българските храмове и манастири ври и кипи от разгул, разврат, оргии и алкохолни вакханалии. Е, църквата никога няма да си признае, нейните служители и наместници са безгрешни.

Питам се защо вместо да хули, църквата не се захваща да помогне по някой наболял проблем на съвременното ни общество и да свърши поне едно добро дело. Защо вместо да лицемерничи, църквата не поведе борба с най-често срещаните пороци сред младежта, употребата на наркотици, алкохол, проституция и безразборен секс?

Защо не се организират благотворителни кампании в помощ на бедни, гладни и безпризорни деца, защо не се построят сиропиталища и домове за възрастни, останали без грижи и т.н.

Как защо, това изисква работа, а да лаеш срещу 10% от сънародниците си е къде, къде по-лесно.

Тук е мястото на медиите, те трябва да обърнат внимание на бездействието и безпомощността на църквата да помогне на хората в нужда и да се справи с вътрешните си проблеми.

А също и да обяснят ясно и безпристрастно как са възникнали парадите, защо се организират и какви са целите. Гей парада не се организира, за да се пропагандира начин на живот, а за да покаже, че тези хора съществуват, не се отличават от останалите, и както всички други имат равни права, да учат, работят, живеят, обичат, създават семейства и да отглеждат наследници.

Ще използвам възможността да направя кратко обяснение какво е гей парад,  защо се провежда и как е възникнал.

До тази информация има достъп всеки журналист и потребител в мрежата, но са малко тези, които си правят труда да го прочетат и обяснят на читателите и зрителите си.

Дано и сега не ви домързи да научите истината по въпроса:

Терминаът "Гей Прайд" или познат по света още като "Деня Кристофър Стрийт" - "CSD" (от англ. Christopher Street Day) произлиза и напомня на първия в историята масов протест на хомосексулни и представители на други малцинствени групи срещу полицейското насилие, упражнявано върху тях на улица "Christopher Street" намираща се в квартала Greenwich Village в Ню Йорк, САЩ. В ранната сутрин на 28 юни 1969-а, в заведението Stonewall Inn е бил организиран и се е състоял така нареченият "Бунт - Stonewall". Повод за който били неперкъснатите нападения и гонения от страна на органите на реда срещу барове и заведения, посещавани предимно от хомосексуални клиенти. Последицата от този така наречен "бунт" са няколкодневни улични сблъсаци между хомосексуални и полиция. И така по случай първата година от "Бунта - Stonewall" в Ню Йорк е основана гражданска организация под името "Christopher Street Liberation Day" (б.а. от английски "Освободителния Ден Кристофър Стрийт). Оттогава в последната събота на юни в Ню Йорк се провежда улично шествие, което има за цел да напомни за участниците и жертвите на този първи по рода си бунт! С течение на годините се заражда една, впоследствие традиционна за много цивилизовани държави, проява - организирането на улично шествие или парад под името "Гей Прайд" или "CSD". Тази проява и до ден-днешен има една-единствена цел: да напомни на обществото, че гейове, лесбийки и транссексуални не трябва да бъдат обект на нападение и като неразделна част от това общество трябва да се ползват с всички дадени му права и задължения.