Нови две победи на Александрина Найденова в Падуа

Архив Пловдив

14-06-2012, 21:35

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Пловдивската тенисистка достигна до полуфинал на двойки и четвъртфинал на сингъл

Пловдивчанката Александрина Найденова продължава да мачка наред в тенис турнира в Падуа (Италия) с награден фонд 25 000 долара. 20-годишната ни надежда постигна нови две победи на сингъл и на двойки.

В двубой от втория кръг поединично Алекс (№6 в основната схема) отстрани с 3:6, 6:1, 6:2 аржентинската квалификантка Андреа Бенитес (№625 в света).

Следващата й съперничка за влизане в полуфинал ще бъде 19-годишната латвийка Диана Марчинкевица, която не е поставена в схемата, тъй като е 319-а в ранглистата на WTA.

При двойките пък пловдивчанката вече е на полуфинал. Тя и нейната партньорка Мария Фернанда Алварес победиха без борба отказалите се Далия Якупович (Словения) и Милана Спремо (Сърбия). В следващия кръг нашият тандем, който е №3 в схемата, излиза срещу водачките от Италия Анастасия Грималска и Джоя Барбиери.

Друг пловдивски тенисист - Александър Лазов, също жъне успехи, но на фючърса в Задволде (Холандия) с награден фонд 15 000 долара. Сашо прескочи втория кръг от основната схема след бой с 6:4, 4:6, 6:1 над шведа Патрик Розенхолм (№375).