Стив Джобс се напушвал за креативност

Архив София

12-06-2012, 12:10

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Покойният съосновател на "Епъл" вземал LSD, марихуана и хашиш.

Стив Джобс споделил в интервю пред представители на Пентагона, че е взимал наркотици.

Това съобщи списание Wired, което се е сдобило с документите от Министерството на отбраната на САЩ съгласно процедура за достъп до информация.

През 1988 г. той е кандидатствал за разрешително за работа със строго секретна информация на ведомството, а фактите за употребата на наркотици потвърждават тези от личното му досие във ФБР от 1991 г., което бе огласено през февруари тази година. За контакта му с упойващите субстанции писа и Уолтър Айзъксън в обширната биография на Джобс, публикувана малко след смъртта му през миналата година. В документите на Пентагона Джобс споделя, че е използвал "10 до 15 пъти" LSD през 70-те години, както и че е пушил марихуана и хашиш.

След като подробно описва в каква форма и обкръжение е приемал LSD, той допълва: "Нямам думи да опиша въздействието му върху мен, макар че мога да кажа, че промени живота ми към по-добро и съм доволен, че минах през това преживяване."

"Най-добрият начин, по който мога да опиша ефекта от марихуаната и хашиша, е, че те ме карат да се чувстват отпуснат и креативен", пише още Джобс.