Разбиха мрежа от 190-има разпространители на детска порнография

Архив София

11-06-2012, 12:09

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

В хода на международна операция, координирана от американското Министерство на националната сигурност (МНС) са арестувани 190 души.

Благодарение на операцията "Орион", провела се през май, 18 деца са спасени от порноиндустрията, става ясно от съобщението на сайта на министерството.

Не се споменават страните, в които са живеели жертвите на порноиндустрията.

В хода на международна операция, координирана от американското Министерство на националната сигурност (МНС) са арестувани 190 души, които са съхранявали, предавали, разпространявали, рекламирали или произвеждали детска порнография.

Значителна част от арестите са извършени в САЩ, но има задържани и в Испания, Аржентина, Великобритания и Филипините. В операцията са участвали правоохранителните органи на Швеция, Сърбия и Холандия, но не се уточнява дали има арестувани в тези страни.

Министерството разкрива и някои данни за арестуваните. У 28-годишен американски любител на детска порнография от щата Мичиган са иззети 1 200 забранени изображения и 109 видеа. 35-годишен жител на щата Луизиана е извършвал развратни действия с дете, което трябвало да наглежда, и е заснел действията си на видео.