Вижте братя Галеви на сайта на Интерпол

Архив София

06-06-2012, 21:11

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Обявените с червена бюлетина братя Галеви се издирват за ръководене на организирана престъпна група. Те се издирват по указание на Върховния касационен съд на България

Имената, снимките и данните на Ангел Христов и Пламен Галев, известни като братя Галеви, са публикувани в сайта на Интерпол за издирване. 

Обявените с червена бюлетина братя Галеви се издирват за ръководене на организирана престъпна група. Те се издирват по указание на Върховния касационен съд на България, сочи сайтът на Интерпол.

Справка на СофияУтре показва, че в момента 31 души с българско гражданство са обявени за издирване на сайта на Интерпол.

Галеви изчезнаха и са в неизвестност още от 3 май, когато Върховният касационен съд (ВКС) потвърди ефективните им присъди от по 4 и 5 г. в затворническо общежитие. 

По-късно на заседание на правителството на 30 май стана ясно, че "братя Галеви" не били с мярка за неотклонение "парична гаранция" от по 50 000 лв., а с най-леката мярка "подписка". Правосъдният министър Диана Ковачева обясни на премиера и колегите си, че така държавата не може да си върне тези пари, защото се оказало, че през декември 2010 година по искане на защитниците на братя Галеви с определение Кюстендилският окръжен съд е изменил мярката за неотклонение от парична гаранция в подписка за всеки един от тях.