Екстрасенска вся паника в Перник

Архив София

29-05-2012, 09:00

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Адвокатка от града пък бе категорична, че ще даде под съд екстрасенската, ако предсказанието не се сбъдне.

Нова истерия, страх и ужас разтресоха жителите на Перник и областта вчера, пише "Труд".

Причината за паниката на хората за щастие не бе ново земетресение, а предсказанието на екстрасенската Мая Попова, че в близките дни в региона се очаква силен трус. Тя твърди, че преди всяко предстоящо разлюляване, без значение в коя точка по света, получава болки по тялото си.

В 00,38 ч в нощта срещу понеделник Попова е публикувала на личната си страница в интернет следното съобщение: "Опасявам в следващите няколко дни и до две седмици най-късно на територията на страната да има СИЛЕН ТРУС, съпоставим с досегашните стойности. Вероятни дати - до четри-пет дни 27-28-29-30-31 МАЙ...И НЕ ПО-КЪСНО ОТ 5-10-15-ти ЮНИ. Оставям ви с надеждата че всичко ще се размине с по-малки осезаеми трусове и скоро ще си отдъхнем."

Редакционните телефони на "Труд" загряха от шокирани перничани. "Вземам децата и отивам на ливадите над града, това не се издържа", сподели счетоводителят Любен Христов. Адвокатка от града пък бе категорична, че ще даде под съд екстрасенската, ако предсказанието не се сбъдне.

Това няма да е прецедент, преди четири години прокуратурата в Хасково образува наказателно производство срещу астролога Емил Лещански заради паниката, която създаде в града с прогнозите си за разрушително земетресение по Великден. Астрологът бе обвинен по член 326 от НК, който най-общо засяга разпространението на невярна информация.

Вчера Попова бе с изключен джиесем, не отговаряше и на домашния си телефон.