Бащата на Деница от Детройт: Помогнете да си върна детето!

Архив София

29-05-2012, 08:33

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Момиченцето е дъщеря на убитата преди няколко седмици в Детройт пловдивчанка Цвета Тошева.

"Искам да си прибера Деница, тя е в САЩ, но нямам никакъв конкат с нея. Помогнете ми!", помоли редакцията на "Твоят Ден" бащата на Деница Виденов - Светослав, пише 24 Часа.

Момиченцето е дъщеря на убитата преди няколко седмици в Детройт пловдивчанка Цвета Тошева. Детето в момента се обгрижва от кръстницата си и от българката Ваня, но не е ясно на какъв адрес живее.

Виденов нямал брак с Цвета, но е припознал Деница. Мъжът се свързал с директорката на училището на малката, за да помоли за контакт с нея. Доскоро детето учеше в "Пембрук Елементъри" в луксозното предградие на Детройт - Бирмингам. Директорката Сюзън Крокър отговорила, че Деница вече не е тяхна ученичка. "Не знам къде е дъщеря ми, нямам никакъв контакт. Писах и до полицията, но не ми дават информация", разказа Виденов.

В САЩ вече е заведен иск за попечителство, прослушването е на 31 май. "Свързах се с адвокати, които искат 2500 долара само за едно прослушване, а ще се наложат няколко. Нужни са средства за съдебни такси, както и за билети до САЩ и обратно за мен и Дени", разказа Светослав Виденов.

Мъжът, който се занимава с дърворезба и е германски гражданин, в момента отглежда кози в село над Своге и не разполага със средствата. Хората решили да му помогнат, като организират дарителска акция на 1 юни в местното читалище. Виденов е поискал 30 дни отлагане на изслушването за попечителство, за да успее да събере всички документи и нужните средства. Той е отворил дарителска сметка, надявайки се на помощ от милосърдни хора:

Уникредит Булбанк, IBAN BG42UNCR70004519288387, BIC (SWIFT) код: UNCRBGSF, Светослав Андреев Виденов.