28-годишен с Кавазаки гине в разгара на мотосъбор

Архив Бургас

27-05-2012, 17:56

Снимка:

inter-view.info

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

По неофициална информация младият мъж се движил с несъобразена скорост.

28 годишен моторист загина в разгара на мотосъбора в Монтана. Инцидентът станал късно снощи на главния път от Монтана за Враца,

съобщи Нова ТВ. По неофициална информация мъжът се движил с несъобразена скорост.  Той карал 1000-кубиково „Кавазаки". Той се блъснал в лявата мантинела на завой по пътя за Враца, починал е по-късно в монтанската болница.

Преди инцидента младият мъж посетил мотосъбора, но от мотоклуба в Монтана съобщиха, че не е част от тяхната общност.

По време на мотосъбора организаторите са предприели всички необходими мерки за безопасност в района на провеждането му. Атрактивните състезания са направени в специално ограден участък, където да се гарантират животът и здравето на всички участници.

На пътя обаче всеки един моторист трябва да спазва правилата за движение, да кара със съобразена скорост и да бъде внимателен.

В последния от почивните дни имаше засилен трафик в цялата страна, най-вече в посока към големите градове. Най-тежко беше положението по основните входни трасета към София, както и по пътя между столицата и Кулата, особено в Кресненското дефиле.

Лошото време допълнително увеличава риска, заради това от КАТ предупреждават да се пътува със съобразена с тези условия скорост. 

За изминалото денонощие при катастрофи загинаха петима, а един човек е с опасност за живата. Ранените са над 20.