Калина Крумова с „Глас към небесата”

Архив Бургас

22-05-2012, 15:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Концертът в памет на загинали на пътя деца съвпада с две трагични дати - смъртта на малката Валя в Бургас и катастрофата на АМ „Тракия”, при която загинаха 9 души.

 

„Глас към небесата” ще отправят от сцената на Летния театър в Бургас звезди на българската естрада, поп и фолк музика. С организирането на големия благотворителен концерт се е заела красивата депутатка Калина Крумова.

Музикалното събитие ще се състои на 16 юни. То е посветено на загиналите на пътя деца. 

Датата не е избрана случайно, тъй като на този ден се навършва една година от смъртта на 12-годишната Валя Димитрова, която беше блъсната на пешеходна пътека в града. За съжаление по същото време се навършва и година от ужасната катастрофа на магистрала Тракия, когато автобус на Ентуртранс се запали в движение. При трагичния инцидент загинаха 9 души.

„Всички изпълнители, които сме поканили ще пеят абсолютно безвъзмездно, затова и събитието ще бъде при вход свободен. Сега подготвяме и афишите за концерта, което се оказа много тежко, тъй като подреждахме снимките на всички загинали дечица”, сподели Калина Крумова.

Тя се надява сцената да се напълни, не само заради изпълнителите, но и като знак на съпричасност към тежката загуба на близките на загиналите дечица.