Вики Радева в един отбор заедно с Веско Топалов и Антоанета Стефанова

Архив Пловдив

22-05-2012, 15:34

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Пловдивчанката получи персонална покана да участва в шахматния сблъсък между отборите на София и Загреб

Изпълнителният директор на Българската федерация по шах Николай Велчев изпрати покана до Виктория Радева да вземе участие в шахматния сблъсък между отборите на София и Загреб, който ще се състои на 28 май в град Банкя, научи ПловдивУтре. Събитието е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, която след като открие двубоя, ще подпише договор за партньорство и сътрудничество между Община София и Община Загреб със своя колега Милан Бандич.

В шахматния двубой ще вземе участие целият български шахматен елит, начело с бившите световни шампиони Веселин Топалов и Антоанета Стефанова.

В тима на нашите са още гросмайсторите Борис Чаталбашев, Кирил Георгиев и Васил Спасов, а от своя страна хърватите идват също с най-добрите си гросмайстори в ранглистата.

Освен шахматисти в срещата ще се включат и известни политици и бизнесмени. Специален гост ще е президентът на Европейската федерация по шах Силвио Данаилов, както и посланикът на Хърватска у нас Даниела Баражич.

След края на партиите шахматистите ще се насочат към Златни пясъци, където от 4 до 12 юни ще се проведе първият Гранд Оупън с награден фонд 50 000 евро.