Тази вечер Америка се сбогува с д-р Хаус (+)

Архив Бургас

21-05-2012, 14:58

Снимка:

gdefon.com

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Фенове по цял свят тръпнат да разберат дали "любимият" доктор ще се върне зад решетките и ще сложи ли край на живота си.

Последната серия на хитовия сериал "Д-р Хаус" ще излъчи тази вечер американският телевизионен канал "Фокс".

Фенове по цял свят тръпнат в очакване да разберат дали "любимият" доктор ще се завърне обратно зад решетките и ще сложи ли край на живота си. Слуховете за самоубийство тръгнаха упорито сред фен средите след драматичния завършек на епизода от миналата седмица.

Заглавието на финалния епизод "Всички умират", в унисон с любимата реплика на Хаус "всички лъжат", още повече затвръждават убеждението на почитателите, че с финала на сериала сценаристите са решили да убият героя.

"Мисля, че публиката ще е щастлива - не защото Хаус е научил някои житейски уроци - това не е неговата същност. Мисля, че хората ще се радват за него", заяви загадъчно актьорът Хю Лори. Една от причините за край на сериала е именно неговото желание да се откъсне за малко от телевизията и да се посвети на другата си страст - музиката.

(+)

Финалният епизод ще бъде предшестван от дълга един час ретроспекция на историята на една от най-известните телевизионни медицински драми, съобщава Дневник.

Робърт Шон Ленард, който изпълнява ролята на най-добрия приятел на Хаус - д-р Уолсън, казва, че не всичко ще приключи, като допълва, че не за това става въпрос в поредицата. "Мисля, че ще свърши по един много рязък и изненадващ начин, тъй като, както и в живота, човек не изживява края на нещата", допълва той.

Омар Епс, който играе д-р Форман още от първия сезон на поредицата, също предупреждава, че феновете може и да не видят край, какъвто очакват. "Дейвид се опитва да завърши нещата по начин, по който иска, а не по начина, по който си мисли, че хората искат... Това ще завърши по начина, по който трябва", твърди актьорът, цитиран от сайта aceshowbiz.com

Противно на думите на Ленард и Епс Хю Лори пък смята, че зрителите ще са доволни от финала. "Мисля, че публиката ще е щастлива не защото Хаус е научил някои житейски уроци - това не е неговата същност. Мисля, че хората ще се радват за него." Актьорът, който стана световноизвестен с ролята си на доктора, който подобно на детектив открива следите към диагнозата за заболяванията на своите пациенти, казва още, че за героя му предстои предизвикателство, както и че най-лошото възможно нещо, което може да му се случи и той би счел за депресиращо, е духът му да бъде сломен. "Фактът, че той все още успява да хвърля кал в очите на хората и да вбесява околните с поведението си, е нещо, което по някакъв начин харесвам в него", коментира още Лори.

В друго интервю, запитан дали героят му ще скочи от някоя сграда, Лори казва, че това е вероятно. "Хаус достига до момент, в който той физически и емоционално се изправя пред въпроса да бъде или да не бъде. Предполагам, че не трябва да ви казвам кой път ще избере. Вероятно сте в състояние да предположите", казва британецът.

За конфликта, пред който Хаус се изправя във финала, създателят на поредицата Дейвид Шор споделя още, че Хаус ще попадне в много трудна ситуация заедно с Уилсън, като ще му се наложи да си представи какво трябва или ще бъде бъдещето му. Запитан как той ще се справи с това, Шор, споделя, че Хаус винаги е бил добър приятел. "Радвам се, че завършваме сериала с фокус върху отношенията между Хаус и Уилсън", са думите му. В последните няколко епизода преди финала Уилсън се изправя пред диагнозата рак, която не пречи на неговия близък приятел да продължи с жлъчния си хумор.

Хаус и Уилсън винаги са били сравнявани с известната двойка детективи от поредицата за Шерлок Холмс, но не загадките и начинът на разгадаването им държаха толкова години зрителите толкова силно заинтригувани от сериала, чийто първи сезон тръгна в ефир през 2004 г. и бързо набра популярност във всичките общо 66 държави, в които е излъчван, но въпреки четирите си номинации за "Еми" не получи нито едно от големите телевизионни отличия. За сметка на това за своята роля Лори спечели "Златен глобус" и две отличия от Гилдията на екранните актьори.

Спорната и противоречива личност на доктора, който превърна един привидно лош и неприятен герой в любимец на публиката, винаги е била реалната печеливша формула на шоуто. Болката, която той постоянно изпитва, бе другият много силен детайл от неговия образ, който го преведе през различни премеждия и изпитания на личността и отношенията му с околните. Хаус споделя, че той сам е избрал с кой крак да накуцва. "Винаги съм се чудел дали, ако сменя крака, с който куца, за един епизод, някой ще забележи", казва той пред "Чикаго Сънтаймс" и допълва, че "болката до известна степен обяснява и неговото поведение".

Друга характерна негова черта бе чувството за хумор, което често, макар и с черен оттенък, успяваше да разсмива публиката и да запечата редица негови бисери в телевизионната история, получили почти научно наименование - "хаусизми". Някои от тях са: "Прилагателните са важни: Мразя медицински сестри, обичам палави сестри"; "Лечението по грешни диагнози може да доведе до неприятни странични ефекти като смърт" или "Кое е обратното на "Благодаря ти!" Сигурен съм, че завършва на "ти".