Рок от класа във Варна с Джон Лоутън и "Диана Експрес"

Мисия Варна

19-05-2012, 17:14

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Проектът на Милен Врабевски ме привлече с това, че е различен, съдържа страхотни композиции, а „Диана Експрес” са страхотни музиканти, каза Джон Лоутън

Съвместен проект на екс вокала на Uriah Heep Джон Лоутън и учредителят на фондация "Българска памет" д-р Милен Врабевски е гвоздеят на програмата в тазгодишния международен фестивал "Откритие 2012" във Варна.

Рок идолът е един от участниците в международния музикален форум. Лоутън излиза на сцената с легендарните "Диана Експрес", с които вече записа цял албум - The Power of Mind. Автор на музиката в албума е д-р Милен Врабевски, който участва в записите с акустична китара и пиано. Негови са и повечето теми и разработки, които са неразделна част от вербалното и музикалното послание на албума. Той е и продуцент на албума.

За албумът Уолтън споделя, че е продукт, който все едно е записван в САЩ „Проектът на Милен Врабевски ме привлече с това, че е различен, съдържа страхотни композиции, а „Диана Експрес” са страхотни музиканти” споделя той.

Рок идолът на няколко поколения не скрива, че е фен на родния рок."Харесвам много "Сигнал" и "БТР". По радиото слушам много български банди, които също ми допадат, но не винаги ги анонсират преди излъчване и за съжаление не знам имената им", каза още Лоутън часове преди изявата му на "Откритие 2012". По думите на бившия вокал на Uriah Heep българската публика е голям фен на рок музиката. "Вероятно защото сте живели в строй, в който не се е позволявало слушането на такава музика и след като нещата са се променили, българите са много отворени към нея", допълни Лоутън.

 

ВарнаУтре.бг не пропусна да вземе автограф от легендарния вокал, които вече познава България по-добре от много българи, преди да излезе на сцената на драматичния театър "Стоян Бъчваров".