Инженери: Можем да построим космическия кораб от Стар Трек за 20 години

Новините

19-05-2012, 16:16

Снимка:

desktopwallpaper.org

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Прословутият USS Enterprise от популярната поредица Стар Трек може да бъде построен за 20 години, според хората, пуснали сайта Build the Enterprise

Според инженери, космическият кораб от популярната научно-фантастична поредица Стар Трек може да бъде построен в рамките на 20 години.

В оригиналната история на научнофантастичния сериал, космическият кораб Enterprise е построен през 2245. Но инженери публикуваха подробно предложение за построяването на кораба в рамките на 20 години от сега.
„Имаме необходимия технологичен капацитет да построим първото поколение космически кораби известни като USS Enterprise – така че защо да не го направим”, пише администратора на сайта  Build The Enterprise.

Този космически кораб ще може да отиде до Марс за 90 дни, до Луната за три и може „да обикаля от планета на планета и да спуска роботизирани сонди от всички видове".

Заедно с концептуалния дизайн, спецификация на кораба,  схема на финансиране и всеки друг детаили  сайтаBuild the Enterprise беше пуснат тази седмица и покрива всеки аспект на проекта.  Корабът може да бъде построен изцяло в космоса, ще има въртяща се секция, която осигурява изкуствена гравитация, и по вид ще изглежда като Ентърпрайз, който познаваме от Стар Трек.

„Оказва се че тази конфигурация е доста функционална”, пише администратора н сайта. Неговият дизайн все пак променя някои неща, така че да работят по-добре със съвременна технология. Корабът ще бъде три в едно – космически кораб, космическа станция и космическо пристанище. В едно и също време  ще може да има 1000 човека на борда екипаж и пътници.

Задвижването ще бъде с йонни двигатели, захранвани от 1,5 гигаватов ядрен реактор. Три допълнителни реактора ще осигурят необходимата енергия за захранването на кораба.

Чинията  ще бъде с диметър от 536 метра, и ще се върти, създавайки по този начин изкуствена гравитация. Първоначално Ентърпрайз ще служи като космическа станция и космически порт, но след това ще бъде изпращан на мисии до Луната, Марс, Венера и дори Европа.

Основният проблем пред построяването му е да получи необходимото финансиране за толкова дълъг проект.  Според авторите на сайта, това няма да е проблем и може да стане без да повлияе прекалено много на икономиката.
Визията на авторите минава отвъд построяването само на един кораб – с времето би могла да се изгради цяла флота, която включва все по-нови и по-нови съдове.