Ники Илиев обмени опит с режисьора на "Парад" в Бургас

Архив Бургас

18-05-2012, 13:39

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Ники сподели, че е останал очарован от ПАРАД и от начина, по който Драгоевич е успял да поднесе сериозни теми по забавен и достъпен за широката публика начин.

Режисьорът на  сръбския феномен "ПАРАД", гледан от 600 000 зрители на Балканите, Сърджан Драгоевич даде творчески напътсвия  на дебютанта Ники Илиев, по време на  премиерата на филма в Бургас.

Ники сподели, че е останал очарован от ПАРАД и от начина, по който Драгоевич е успял да поднесе сериозни теми по забавен и достъпен за широката публика начин. Той добави, че филмът е затвърдил неговото убеждение, че, за да достигне посланието на един режисьор до повече хора, филмът му трябва да е универсален и отворен към зрителите.

За младия кинотворец, чиято дебютна комедия „Чужденецът“ премина с огромен успех по родните екрани, комбинацията от хумор и драма е оптималната форма за това, защото този похват отразява самия живот.

Безпощадно смешната лента разказва за хомофобен гангстер и собственик на охранителна фирма, който сключва необичайна сделка, за да задържи разочарованата си годеницата. Той обещава на група обезверени активисти да осигури охрана за първия гей прайд в Белград.

Задачата се оказва по-трудна от очакваното и след многобройни проблеми с полицията, подчинените му и собствения му син-фашист, отчаяният мъж потегля на комична мисия през цяла бивша Югославия, за да събере боен отряд от някогашни смъртни врагове – хърватин, босненски мюсюлманин и косовски албанец.

Комедията, която е първата сръбска продукция с широко разпространение  у нас от много години насам, тръгва по кината в цялата страна от днес. ПАРАД тръгва по кината в цялата страна от днес, 18 май.