Канталупи спечели приза Жулиета Шишманова

Архив Бургас

14-05-2012, 13:08

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

На завършилия в Бургас шампионат Канталупи взе пълен комплект от златни медали след като победи във финалите на четирите уреда и спечели многобоя при жените.

Жулиета Канталупи спечели юбилейното 30-то издание на турнира по художествена гимнастика за приза Жулиета Шишманова. Призът за най-добра треньорка бе връчен на нейната майка и треньор Кристина Гюрова, дъщеря на Жулиета Шишманова.  

На завършилия в Бургас шампионат Канталупи взе пълен комплект от златни медали след като победи във финалите на четирите уреда и спечели многобоя при жените. Втора се класира Биляна Проданова от ЦСКА, а носителка на бронза стана грацията на бургаския "Олимпия 74" Мария Матева.

Шампионката ще участва на олимпийските игри в Лондон, но за Италия където работи и живее. Там тя има собствена школа, където подготвя млади гимнастички, но в същото време участва и в състезания.

В многобоя при девойките старша възраст приза  "Жулиета Шишманова" заслужи представителката на домакините  Жанина Трашлиева, втора остана  Симона Иванова от "Грация"/Варна/, а трета  Радина Филипова от "Чар-ДКС/Варна/.