Орлин Горанов и Дамян Попов ще закрият фестивала "Сарандев"

Варна Лайф

14-05-2012, 00:51

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Поредното издание на Европейски младежки поп-рок конкурс “Сарандев” ще се проведе от 16 до 18 май 2012 г., в гр. Добрич под надслов "Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!" Конкурсът преминава под патронажа на кмета на Добрич – г-жа Детелина Николова.


Орлин Горанов и Дамян Попов ще бъдат изпълнителите,

които ще направят рецитали в третата гала вечер на тазгодишното издание на фестивала "Сарандев" Добрич.

"Изключително развълнуван съм, че ще мога да представя пъврия си албум именно на сцената европейския поп-рок конкурс Сарандев, тъй като точно там за първи път изпях "Вярвал ли съм", сингълът озаглавил и дебютния ми албум, а и това ще е премиера в родния ми град" споделя Дамян.

На 18 май на сцената ще се качат и младите изпълнители от New 5, които достигнаха до второто място в ЕвроБГвизия 2012.

Съзтезателната част на фестивала пък ще се проведе на 16 и 17 май, като председател на журито ще е известният роден композитор Хайгашот Агасян.

Конкурса "Сарандев" е един от най-престижните фестивали за млади поп-рок изпълнители, място за творчески контакти и сверяване на художествени критерии и постижения. Организатори на музикалния форум са Община град Добрич и Общински младежки център “Захари Стоянов” - Добрич.

През годините призовите награди на 24-годишния фестивал са държали в ръцете си много от известните бг изпълнители между които: Миро, Маги Джанаварова, Димана, Стоян Петров, Весела Бонева, Георги Дюлгеров и др.