Атлетико Мадрид спечели Лига Европа

Архив Пловдив

09-05-2012, 23:48

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Атлетико Мадрид победи Атлетик Билбао с 3:0 на стадион "Насионал" в Румъния

Атлетико Мадрид спечели трофея в Лига Европа. На финала Атлетико се наложи с 3:0 над друг испански клуб Атлетик Билбао пред около 55 хиляди зрители на стадион „Насионал” в Румъния. Така столичният испански клуб завоюва вторият по значение трофей в Европа за втори път, откакто той е в този формат.

На два пъти за „дюшекчиите” се разписа Радамел Фалкао, а третият гол бе дело на бразилеца Диего. С двете попадения Фалкао събра 12 гола и стана голмайстор за втори пореден път в турнира. Миналата година колумбийският таран отбеляза цели 17 попадения и спечели лигата с Порто. През тази година той постигна и един своеобразен рекорд – нито един от осемте отбора, които се изправиха срещу Атлетико Мадрид, не успяха да попречат на Фалкао да вкара. Той се разписа срещу Селтик, Удинезе, Рен, Лацио, Бешикташ, Хановер, Валенсия и Атлетик Билбао.

За баските остава утешението, че постигнаха прекрасни резултати през този сезон като по пъти си до финала отстраниха отбори като Манчестер Юнайтед и Шалке. Пред футболистите на Атлетик Билбао все пак има още шанс за трофей – след 10 дни те излизат на финала за Кралската купа на Испания срещу Барселона.