Самсунг Galaxy S III: Всичко, което трябва да знаете

Новините

04-05-2012, 11:42

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

След като бе старателно скрит от очите на обществеността, най-накрая бе разкрито и за какво си струва и за какво не, въпреки, че изглежда подозрително подобно на iPhone 4s на Apple

След месеци на слухове и спекулации, чисто новото устройство на Samsung - Galaxy S най-накрая беше демонстрирано пред света в Лондон и отговорът е "да", то се нарича Samsung Galaxy S III.

След като бе старателно скрит от очите на обществеността, най-накрая бе разкрито и за какво си струва и за какво не, въпреки, че изглежда подозрително подобно на iPhone 4s на Apple. Разбира се, Apple най-вероятно ще обвинят Самсунг, че мамят с водещото си устройство - това, те със сигурност не правят, но поразителното сходство е ирония на съдбата, като се има предвид, че Samsung изпревари своя горчив съперник, за да стане номер едно производител на смартфони през първото тримесечие на 2012 г.

От корейската компания вече обявиха, че устройството ще бъде оборудвано с четириядрен процесор Exynos 4 с работна чистота 1.4GHz. Дисплеят е 4,8-инчов Samsung 720p Super AMOLED HD, и съдейки по това, което можем да видим, той е красиво свеж. Идеалният партньор за дисплей с висока резолюция е разбира се вградената камера, като Samsung в този модел са поставили 8-мегапикселова такава. Както знаем, има и още една 1.9 мегапикселова камера, която да се използва за видеочат и разговори.

С 1GB оперативна памет може да се каже, че собствениците на Galaxy S III все по-рядко ще се натъкват на забавяне при работа, но трябва да се притесняват в известна степен за батерията на устройството, което ще има нелеката задача да поддържа всичко това да тиктака в този мускулест хардуер.

Както се очакваше, устройството идва с 4G LTE технология, която позволява използването на най-бързият мобилен интернет, а с дебелината от само 8,6 мм, това е едно от най-тънките устройства с Android на пазара.

Предлагащият се от Samsung като "Най-добър смартфон в света", отново е изработен от слой от пластмаса, и въпреки това не се чувства толкова евтин, колкото други модели на Samsung. От Samsung твърдят, че "тя се чувства като керамика" но за съжаление, тези които са го виждали, са на различно мнение. Все пак, гланцовият завършек е по-добър, отколкото сме свикнали да виждаме от корейците, така че страховитите драскотини би трябва да бъдат сведени до минимум.

Произведеният от Samsung, Google брандиран телефон Galaxy Nexus, беше последният който наистина беше чакан с нетърпение от Android общността. Въпреки, че беше първият телефон с последният фърмуеър Ice Cream Sandwich (4.0), неговата ахилесова пета се оказа точно крехкият и евтин дизайн.

Видели сме прекалено малко от Samsung Galaxy S III, за да дадем някакво заключение, но съдейки от това, че е с по-голям дисплей, по-тънък и с по-добри показатели от предшественика си, неизменно ще последва огромният успех на Galaxy S II.