В Детройт погребват застреляната пловдивчанка

Архив Пловдив

04-05-2012, 16:43

Автор:

Василена Нинова

Всичко от Автора

Цвета Точева беше открита разстреляна в автомобила си. Живеела сама с 11-годишната си дъщеря 

Днес в Детройт е погребението на 37-годишната пловдивчанка Цвета Точева, която бе застреляна в автомобила пред дома й. Поклонението е насрочено за 16 ч местно време, съобщава сайта BulgariansinDetroit.com.

На фаталния 2 май Цвета се качила в колата с дъщеря си - 11-годишната Деница. Но детето се върнало в къщата, за да нахрани кучето. Когато отново отишло при колата, намерило майка си мъртва, разказа вчера Myfoxdetroit.com.

Родителите на убитата жена разбрали за смъртта й от Фейсбук.

Все още няма задържан за убийството на Цвета, но по първоначална информация не става дума за грабеж. Разследващите са прегледали и записите от охранителните камери в района на убийството, станало в квартал „Мексикънтаун".

Убитата българка Цвета Точева може да е станала невинна жертва на новак от детройтска банда. Тук нещата са такива – всеки нов член на тийнейджърска престъпна група трябва да докаже, че не е страхливец, като убие някого. В много случаи това са невинни хора. Детройт е извън контрол, пише под статията в сайта myfoxdetroit.com местният жител Кевин Ноел.

Цвета Точева е била студентка в колежа Меригроув. Според един от американските й познати - Вито Валдес, тя е обичала изкуствата, но най-вече е била отдадена на дъщеря си. Цвета Точева заминала за Детройт с дъщеря си, за да търси по-добър живот.

Цвета, която била самотна майка, е работила на различни места, за да може Деница да посещава добро училище, разказва Вито Валдес.

Колежът Меригроув събра пари, за да помогне по разходите за погребението на младата жена.

Сега за временен настойник на Деница е определена кръстницата й Ваня Тодорова, тъй като в САЩ детето няма други роднини.