Откриха тялото на бившия петролен бос на Либия в река Дунав

Архив Бургас

30-04-2012, 09:23

Снимка:

БГНЕС

Автор:

в. 24 часа

Всичко от Автора

Според говорител на австрийските власти по тялото на Шукри Ганем няма видими следи от насилие. По негови думи е възможно на Ганем да му е прилошало и да е паднал сам.

Тялото на бивш либийски премиер и министър на петрола беше открито в река Дунав, съобщи Би Би Си, позовавайки се на информация на австрийската полиция.Според говорител на австрийските власти по тялото на Шукри Ганем няма видими следи от насилие. По негови думи е възможно на Ганем да му е прилошало и да е паднал сам.

Случаен минувач е видял трупа под мост във Виена. Ганем не е имало документи за самоличност, освен един, на който било изписано името на компанията, за която работи. Работник от фирмата е разпознал тялото.

Бившият премиер на Либия е работел като консултант за базирана във Виена компания. Той е напуснал дома си в австрийската столица рано в неделя.

Ганем избяга от Либия миналата година в разгара на бунтовете срещу управлението на Муамар Кадафи. Тогава министърът разкритикува насилието в страната му, заявявайки, че ситуацията е станала "непоносима", което му прави изпълнението на задълженията му невъзможно.

Ганем е бил премиер на Либия между 2003 и 2006 г. и министър на петрола от 2006 до 2011 г.