Ракети "земя-въздух" пазят Олимпиадата в Лондон

Архив Пловдив

29-04-2012, 17:17

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Британското министерство на вътрешните работи предвижда да постави ракетни установки в жилищен квартал, за да осигури сигурността на най-големия спортен форум в света

Британски военни са уведомили обитателите на луксозен жилищен квартал край Олимпийския парк в източната част на Лондон, че възнамеряват да инсталират ракетни батареи на висока сграда в комплекса с цел защита на Олимпийските игри това лято. Въпросната висока сграда е само едно от няколкото места в британската столица, на които военните смятат да поставят ракети "земя-въздух" за подсигуряване на игрите от въздушни нападения, съобщи министерството на отбраната на Обединеното кралство. 
Това е първият случай от Втората световна война насам, когато в Лондон се разполагат батареи на противъздушната отбрана и жителите на квартала "Боу" са шокирани. Британският министър на отбраната Филип Хамънд обяви още през ноември плановете за разполагането на ракети из Лондон. Той обясни, че вече има прецедент от предишните Летни олимпийски игри през 2008 г. в Пекин, където имаше ракети "земя-въздух" около стадионите.