Робин Гиб победи залозите, иска да си ходи вкъщи

Архив Пловдив

24-04-2012, 16:33

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Вокалът на Би Джийз Робин Гиб се смеел и се шегувал, като дори настоявал да бъде изписан от болницата

Вокалът на Би Джийз Робин Гиб се е събудил от комата и се възстановява със завидни темпове. Това обявиха от семейството на музиканта. Според съпругата му той се смеел и се шегувал, като дори настоявал да бъде изписан.

Синът на Робин Гиб – Джон уточни, че лекарите са давали на певеца под 10 процента шанс да оцелее. „Той победи залозите и така показа, че наистина е уникален човек”, заяви Джон Гиб пред британската телевизия Ай ТВ. Семейството на Гиб е било неотлъчно до леглото му в лондонската болница, като дори са му пускали песни на Би Джийз. Според тях, това е помогнало изключително много на Робин, тъй като дори в кома той се е опитвал да изговаря думи от текстовете на песните.

62-годишният Робин Гиб изпадна в кома, след усложнение от пневмония. От година вокалът на легендарните Би Джийз се бори и с рак на червата и черния дроб, което допълнително усложнява състоянието му.  Музикалната кариера на Робин Гиб започва през далечната 1958 година, когато заедно с братята си Бари и Морис създават Би Джийз. Албумите на групата са едни от най-продаваните в света, а песните им са любими на няколко поколения.