Калин Георгиев: Корупцията е във властта. Работете!

Архив Пловдив

21-04-2012, 16:13

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Лъчеви полицейски операции ще демонстрират полицейско присъствие в малките населени места

Знаем, че корупцията е във властта. Бих искал пловдивската полиция да работи по-активно върху противодействието и превенцията в тази посока, заяви пред журналисти в Пловдив главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Георгиев участва в годишния отчет за дейността на ОДМВР-Пловдив и по традиция постави висока оценка на пловдивските полицаи. Неговата кариера също е тръгнала от Пловдив.

Главният секретар препоръча в малките населени места да се предприемат необходимите мерки за противодействие на престъпността там. Това трябва да стане чрез т.нар. лъчеви полицейски операции, чрез които трябва да се демонстрира полицейско присъствие.

Георгиев препоръчва да се засили дейността на управленията в Раковски, Асеновград, Карлово, с. Труд и І РУП в Пловдив с цел превенция на битовата престъпност. Директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов посочи, че основен приоритет в работата на цялата дирекция е борбата с битовата престъпност и е създадена организация за насищане на малките населени места с полицейски служители. Един от критериите за оценяване работата на районните инспектори и младшите инспектори е дали хората ги познават, допълни главният секретар.