Берлускони фен на Роналдиньо... в леглото

Архив Пловдив

20-04-2012, 14:33

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Свидетелка обяви пред съда, че на едно от своите популярни партита Берлускони е накарал бразилска манекенка да направи стриптийз с фланелка на "Милан" и маска на бившия футболист на тима Роналдиньо

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони се появи пред съда, където е обвиняем по дело за злоупотреба с власт и секс с непълнолетна. Политикът е подсъдим за това, че е правил платен секс със 17-годишната тогава мароканска танцьорка Карима Ел-Махруг, станала известна като Руби. Освен това, Берлускони е използвал властта си, за да освободи Руби от ареста, като е обяснил на полицаите, че тя е внучка на бившия египетски президент Хосни Мубарак. Самият Берлускони не признава да е виновен.

По време на днешния процес станаха известни нови скандални подробности около живота на бившия италиански премиер. Свидетелка обяви, че на едно от своите популярни партита Берлускони е накарал бразилска манекенка да направи стриптийз с фланелка на "Милан" и маска на бившия футболист на тима Роналдиньо. Според младата мароканска манекенка Иман Фадил, във вилата си бившият премиер и собственик на "Милан" й предложил 2000 евро, а на едно от празненствата тя видяла как две жени, облечени като монахини в черни туники, бели воали и с кръстове, правили стриптийз. Едното от момичетата било Никол Минети – настоящ регионален съветник за партията на Берлускони в Милано. Според Фадил, двете момичета прекарали нощта във вилата на премиера. Миналата седмица италианският всекидневник Кориере Дела Сера обяви, че от началото на процеса Берлускони е платил на три свидетелки, сред които и Минети, общо 127 хиляди евро.  Адвокатът на бившия италиански премиер отхвърли твърденията, че Берлускони се опитва да промени показанията им с пари, като обяви, че плащанията са легални и са плод на „обичайната щедрост” на политика.

Силвио Берлускони се оттегли от премиерския пост през ноември заради тежкото състояние на италианската икономика. Министър-председателското кресло бе заето от Марио Монти.