4-то убийство в София за месец

Архив Бургас

18-04-2012, 14:35

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Собственик на заложни къщи е бил убит, но полицията разбрала 24 часа по-късно

Собственик на верига от заложни къщи е бил убит в почивните дни по Великден.

Тялото на 40-годишния Драгомир Бицов е било намерено в една от къщите му в столичния квартал Горубляне, съобщи bTV.

Това е четвърто убийство в София за последния един месец и общо шестото в страната за последните два месеца, припомня Капирал.

Любопитното е, че в сводките на МВР липсваше информация за престъплението. МВР съобщи за него след като в сряда се появи информация за него в столичен вестник.

При първоначалния оглед от полицаите не били забелязани двете огнестрелни рани, с които е бил убит Бицов. Полицаите помислили, че бизнесменът е починал от естествена смърт. Едва на следващия ден при извършената аутопсия се разбрало, че той е бил застрелян.

"Дневник" съобщи, че на мястото, където Бицов бил открит мъртъв, не е имало следи от насилие. Кръв също нямало, уточнили от пресцентъра на МВР. Драгомир Бицов няма криминални регистрации.

40-годишният бизнесмен е собственик на фирмата "Ив-Трейд", която се занимава с предоставяне на парични заеми, обезпечени със злато. През тази фирма убитият е държал няколко заложни къщи. Чрез "Ауто Диб – Трейд", на която също е едноличен собственик, Бицов търгувал и с авточасти.

Убийствата в последните два месеца

24 февруари

Убит е 52-годишният варненски бизнесмен Йордан Харасимов. Той бе взривен в автомобила си "Ауди" 6 на оживено кръстовище във Варна. Тялото на загиналия бе разпокъсано до неузнаваемост. Взривът стана около 8 часа сутринта на метри от светофара до Икономическия университет.

25 март

В София бе застрелян Кирил Кирилов-Шкафа, свързан с групата за отвличания "Наглите". Той бе застрелян малко преди 22 ч. вечерта близо до дома си в софийския квартал "Младост 3". Кирилов опитал да избяга от преследвачите си, но е бил прострелян в крака, а след това застрелян. Срещу него е стреляно 7-8 пъти, като е улучен на три места.

29 март

Димитър Сукалински - Банскалията, председател на фен - клуб "Пирин реален" бе заклан в апартамента си в Благоевград. 41-годишният председател на фен клуб "Пирин - Реален" Димитър Сукалински - Банскалията бе открит убит в заключения си отвън апартамент на 4-я етаж на блок 201 "Б" на "Орлова чука", част от жк "Еленово".

4 април 

В центъра на столицата бе застрелян Йордан Динов, свързан с нелегален хазарт. 40-годишният благоевградчанин бе прострелян на улица "Кирил и Методий" между "Будапеща" и "Бачо Киро" около 10 часа. Той е починал на път за болницата. Динов бе представител на лицензираната в Австрия букмейкърска компания SKS365 Group, която от известно време разкриваше в България пунктове, наречени "центрове за обслужване на клиенти".

9 април

Встоличния район Витоша бе прострелян смъртоносно 53-годишният Васил Лазов - бизнесмен, който има криминално минало. Според данни на полицията Лазов е бил залавян няколко пъти за изготвяне на фалшиви документи в миналото и дори е излежал присъда за това. Престъплението е станало на улица "Бяла ружа" 6, съвсем близо до дома на жертвата. Лазов е бил собственик на фирмата "Железния" ООД.