Лора Крумова дискутира медийния морал със студентите на ВУАРР

Архив Пловдив

17-04-2012, 16:51

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Студенти искат позитивни новини и събития в пресата

„Моралът в журналистиката е отражение на морала в държавата. Медийната среда в момента е много сложна, а медийният пазар се развива активно“ – каза водещата телевизионна журналистка Лора Крумова по време на състоялата се във  Висше училище по агробизнес и развитие на регионите дискусия „ За скритото в медиите и морала в журналистиката“.

Според нея, студентите не трябва да вярват на твърденията, че „ няма опити за манипулации спрямо медиите“. Крумова бе категорична, че „ в момента в предаването по БТВ, което аз правя, цензура няма. Но има хора, които ми се обаждат и искат да участват.“  Като пример за морал, тя посочи и спазването на уговорката, че като научиш нещо в неофициален разговор, то си остава в него.

Пред студентите на ВУАРР, Лора Крумова констатира, че „в България има амнезия за първите години от прехода. Важно е да се знае какво е ставало, защото така може да си обясним това, което става в държавата.“ И още „ в България липсва предай нататък доброто“- анализира журналистката.  За нея „ автоцензурата е най-страшното нещо в журналистиката.“ Въпрос на личен морал е как ще представиш едно събитие, защото като журналисти „боравим с емоциите на хората, а в България се прекалява с драмата по отношение на чувствата на хората.“

В заключение студентите на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите споделиха пред Лора Крумова, че биха искали медиите да показват повече позитивните събития и примери и истината в тях да е водеща.