Президентът Обама е извънземен

Мисия Варна

13-04-2012, 10:48

Снимка:

Петко Дурмана

Автор:

ВИКТОР ЧУДИНОВ

Всичко от Автора

Президентът на САЩ Барак Обама е марсианец. Това показа инсталация на алтернативна реалност представена във варненската галерия "Графити" от медийният художник Петко Дурмана

Истинското лице на американският президент Барак Обама  е на пришълец от Червената планета.

Посетителите на галерията "Графити" във Варна могат да го видят посредством инсталация, която декодира в реално време записа на реално телевизонно излъчване на Обама. Използването на инфрачервена технология позволява да бъдат засечени недоловими за човешкото око честоти и да покаже извънземната същност на американския президент.

Инсталацията на алтернативна реалност е представена от известният медиен художник Петко Дурмана и я виждаме за пръв път в България. Тя провокира доверието на зрителя към телевизията като надеждна медия. 
Инсталацията ще може да бъде посетена до 14-ти април. 

Причината за разработката е странното поведение на американския президент по отношение на космическата програма.

"Ще започнем с изпращането на астронавти на астероид за първи път в историята на човечеството. В средата на 2030 г. вярвам, че ще можем да изпратим хора в орбитата на Марс и да ги върнем невредими на Земята; ще последва кацане на Марс и очаквам да бъда все още тук, за да го видя ", обяснил Барак Обама в своя реч в космическия ценър „Кенеди“.

Въпреки това, той закри програмата на космическата совалка и отмени продължението и програмата Constellation. А наскоро американската администрация сериозно ограничи бюджета на НАСА за изследванията на Марс.

Това е напълно логично, ако приемем, че Обама е марсианец, който е тук с мисия да попречи да стигнем до планетата му всичко се изяснява, обясни художника.

„Това обяснява и проблема със акта му за раждане. И с липсата на приятели от детството, които да кажат, че са го познавали. Никой не е излязълл да разкаже как са играли футбол, например“ обясни Дурмана пред репортер на ВарнаУтре.бг.

Инсталацията е част от предварителната програма на предстоящото издание на фестивала за съвременно изкуство Con.tempo 2012.