Божият гняв се изсипва над Сливен заради кражбата на мощите

Архив Пловдив

11-04-2012, 15:00

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Земетресението в града на 30 март било знамение, предупреди свещеник

Божият гняв ще се стовари върху Сливен заради кражбата на мощите на Св. Йоан Кръстител. Кражбата е равносилна на духовна смърт. Това предупреди енорийският свещеник отец Йоан Петров. Най-добре било крадецът да върне в храма открадната частица от костите на Йоан Кръстител. Заради кражбата на светинята може да пострада не само крадецът, но и целият му род. Проклятието тегне над подобни хора, каза още свещеникът, предаде Фокус.

Ако мощите не бъдат върнати на църквата, в Сливен може да се очакват редица знамения, говорещи за гнева на Създателя, предупреди отец Йоан. Според свещеника трусът, разлюлял Сливен на 30 март през нощта, е част от тези знамения.

Мощите ще бъдат лишени от чудотворната си сила за крадеца, те няма нито да лекуват, нито да помагат, защото са придобити с грях. Още по-голям грях пък било, ако те са взети с цел продажба. „Кражбата на мощи е грях. Крадецът лишава от частица от вярата не само духовенството, но и всички вярващи, лишава ги от възможността да се докоснат до благодатта. Затова най-добре е този, който го е сторил да се покае и да върне костицата от мощите на Свети Йоан Кръстител в храма. И ще му бъде простено”, подчерта отец Йоан.

За кражбата на едно от шестте късчета от останките на Свети Йоан Кръстител днес беше уведомена официално и полицията.

http://www.plovdiv.utre.bg/bulgaria/31649-svetotatstvo_v_sliven_okradaha_moshtite_na_sv_yoan