Затворник с доживотна и опит за бягство отнесе 12 шева (+)

Мисия Варна

05-04-2012, 11:34

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

РОСИЦА КОЛЕВА

Всичко от Автора

Убиецът на полицай и разследван за тройно убийство в село Куманово Йордан Петров строши прозорец в килията си

37-годишният Йордан Петров, който излежава доживотна присъда във варненския затвор, претърпя битов инцидент, научи ВарнаУтре.бг.

Тази сутрин Петров се опитал да отвори вертикалния прозорец в килията си. Рамката обаче не издържала и стъклото се пръснало. Парчетата се изсипали върху  затворника и той получил прорезни рани на десния крак.

В 9:40 часа линейка на Спешна помощ заедно с кола на затвора откарали Петров в "Св. Анна". Там пандизчията отнесъл 12 шева. Пострадалият е без опасност за живота.

Йордан Петров излежава доживотна присъда за убийството на полицай, станало през януари 2001 г. Тогава той, заедно със свой съучастик, стреля по трима служители на реда на улица „Дрин” във Варна. При престрелката загина сержант Филип Филипов. По същото време Петров беше разследван за тройно убийство в село Куманово, извършено през 2000 г. В последствие за него Петров беше оправдан.

Миналата година пък лишеният от свобода направи неуспешен опит за бягство от варненския затвор. Тогава Петров си счупи крака, след като скочи от високо, докато се опитва да избяга.