Въоръжен мъж уби 7 в християнски университет в САЩ

Архив Бургас

03-04-2012, 08:50

Снимка:

AP / REUTERS / ABC News

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Мъжът бил в клас по медицина, когато изненадващо се изправил и убил седящия до него студент от упор в около 10 ч местно време. Веднага след това започнал да стреля на посоки

Мъж откри огън в частен Християнски колеж в Оукланд, близо до Сан Франциско, Калифорния, убивайки най-малко 7 души и ранявайки трима, съобщава ABC news.

По последни данни извършителят на жестоките убийства е задържан - това е 43-годишният Уан Го - американец с корейски произход.

Стрелбата е започнала около 10 ч. местно време. Преподавателка с окървавена ръка, която се е измъкнала от сградата, описала, че мъжът бил в нейния клас по медицина, когато изненадващо се изправил и убил седящия до него студент от упор. Веднага след това започнал да стреля на посоки. Според очевидци, мъжът е изстрелял общо около 30 патрона.

Полицията обкръжила сградата и се е опитвала да евакуира района и да изнесе всички ранени от мястото. Телевизионен репортаж показва хаотична сцена на втурнали се към сградата тежко въоръжени полицаи, които издирват извършителя, както и на окървавени хора, пренасяни на носилки в линейки.

Първоначално бе съобщено, че извършителят се издирва, но скоро след това от полицията обявиха, че е задържан и е в ареста. Официалните власти в Оукланд заявиха, че смятат, че стрелецът в Ойкос Юнивърсити е действал сам, не се знае от какви мотиви е бил воден.

Уан Го е арестуван в търговски център в Аламеда на цели 8 км. от местопрестъплението. Той сам се обънал към охраната, като им казал, че трябва да говори с полицията, защото е застрелял няколко души. Охранителят се обадил в полицията на Аламеда. Го бил задържан без съпротива и по-късно прехвърлен в ареста в Оукланд, съобщава KGO.

Лиса Реслър, която е била в търговския център, по време на ареста, разказа, че е станало тихо. "Изглеждаше така, сякаш го спряха на вратата, да прверят, дали има нещо в джобовете си, което е откраднал. Нямаше спречкване. Той носеше шапка", казва очевидката.

В "Ойкос" се изучава теология, музика, азиатска медицина и се предлага обучение за медицински работници. Според информацията, поместена в сайта му, пише, че университетът гарантира "най-високия стандарт на обучение с християнски ценности и вдъхновение".