Осъдиха трите жени и две от дъщерите на Осама бин Ладен

Архив Бургас

03-04-2012, 08:36

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Живели са нелегално в Пакистан

Заради нелегален престой на пакистанска територия трите вдовици на Осама бин Ладен и две от по-големите му дъщери бяха осъдени на 45 дни затвор.

Петте жени трябва да платят и глоба преди да бъдат депортирани от страната след изтичане на присъдата им.

Семейството на бин Ладен, както и самият терорист, са се укривали на територията на Пакистан почти през цялото време след атентатите от 11 септември 2001 г. Осама бин Ладен бе убит преди година от американски командоси.

Трите жени и двете най-възрастни дъщери на убития Осама бин Ладен бяха осъдени заради това, че са живели нелегално в Пакистан, потвърди техния адвокат. Съдебната процедура срещу вдовиците на бившия лидер на Ал Кайда и неговите деца започна миналия месец, потвърдиха властите.

Те са осъдени на 45 дни затвор и глоба от 114 долара всяка. Жените вече излежаха месец от присъдите си и се очаква да бъдат депортирани след две седмици.
Техният адвокат заяви пред Асошиейтед прес, че не възнамерява да обжалва решението. Той не каза къде ще бъде транспортирано семейството. Смята се, че две от жените му са от Саудитска Арабия, а другата от Йемен. Припомняме, че Осама бин Ладен бе убит при операция на американските спецчасти в Пакистан през май 2011 година.