Волен Сидеров: ГЕРБ ще си сложи свое служебно правителство

Архив Бургас

30-03-2012, 17:14

Снимка:

БНР

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Според лидерът на националистите ходът за АЕЦ Белене бил страхлив и обслужвал чужди интереси.

„Принадлежността на президента към ГЕРБ ще улесни управляващитe да си сложат свое служебно правителство.

Това е в правомощията на държавния глава, а така те могат да разиграят варианта с предсрочни избори, най-спокойно”. Такава прогноза направи в Бургас лидерът на Атака – Волен Сидеров.

Той заедно с председателя на местната структура на партията в Бургас – Димо Грудев избраха града, за да коментират последните събития в страната.

Според лидера на националистите в парламента, с предсрочни избори ще бъде посрещната есента в България. Този ход на водещата в страната партия се подготвял отдавна и неговата цел била да не се натрупат твърде много негативи към ГЕРБ.

 „Предвид това, че политиката на ГЕРБ трупа все повече негативи,за да избегнат създаването на нови политически субекти,  за да избегнат срив в политиката си другата година, когато се падат редивните избори, правителството на Бойко Борисов мисля, че могат да направят предсрочин избори. Няма пречки пред тях”, коментира още Сидеров.

 Сидеров смята, че политическата хитрост при назряващите конфликти е именно в предсрочните избори, тъй като освен трупащите се негативи през 2013-а България трябва да изплати и 3 млрд. лева дългове, които до тогава обаче ще са много повече.

По негови данни само 2 млн и 500 хиляди евро ще струва на страната изготвянето на доклад с икономическа обосновка на проекта за АЕЦ Белене. В отказа на правителството по този въпрос Волен Сидеров виждал възможност да се обслужват чужди интереси.