Само психодиспансера с нов шеф

Архив Бургас

29-03-2012, 15:29

Снимка:

sever.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

След пенсионирането на д-р Лорис Саян поста му зае д-р Надя Желязкова.

Нов шеф има вече психодиспансера, начело на онкото, кожно-венерическия и белодробната болница остават досегашните им началници.

Общинските съветници в Бургас одобриха предложенията за управители за четирите здравни диспансера на сесията днес. Вносител на докладните записки е зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян.

За шефовете на здравните звена са проведени конкурси и назначената комисия се е произнесла.

Според закона утвърждаването става от ОбС, който упражнява правата на едноличен собственик на капитала на общинските лечебни заведения.

Д-р Ивелина Трошанова е старият нов управител на "Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания-Бургас". През последните десет години тя успешно ръководи болницата.

Дългогодишния мениджър на онкодиспансера д-р Радостин Дичев, също остава на досегашния си пост. Конкурсът за управител на Центъра за кожно-венерически заболявания в града е спечелен от д-р Невяна Йотова.

Кормилото на Центъра за психично здраве в Бургас поема д-р Надя Желязкова, която ще заеме мястото на дългогодишният специалист д-р Лорис Саян.

Възнагражденията на шефовете на общинските диспансери ще бъдат трикратния размер на средната месечна брутна работна заплата в съответните дружества.