Реге ска рок концерт открива София Филм Фест във Варна

Мисия Варна

18-03-2012, 09:47

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

След прожекцията на иранския филм „Раздялата”, който спечели „Оскар” за чуждоезичен филм, във Фестивалния комплекс ще свири македонската банда Conquering Lion. 

Македонска група ще открие третото издание на „София филм фест” във Варна на 23 март.

След прожекцията на иранския филм „Раздялата”, който спечели „Оскар” за чуждоезичен филм, във Фестивалния комплекс ще свири македонската банда Conquering Lion. Групата от Тетово, основана през 2007 г., ще бъде за втори път в България. Тя ще посрещне гостите на кинофестивала с реге ска рок звучене. Седемте музиканти ще свирят на най-различни инструменти, като се започне от класическа китара и се стигне до перкусиите и тромбона, съобщават организаторите.

Програмата на „София филм фест във Варна“ включва 13 заглавия, както световни, така и български. На 24 март режисьорът Людмил Тодоров лично ще представи филма си с участието на Велко Кънев „Миграцията на паламуда”, който показва облика на една съвременна България.

Зрителите ще видят и новия филм на Аки Каурисмаки – „Le Havre”, в който се разказва за бившия писател Марсел Маркс – един оптимистичен и солидарен бохем.

Друго заглавие от варненското издание на феста е „Имало едно време в Анадола”, в който са включени на пръв поглед незначителни детайли, но с огромно значение за избистрянето на историята.

Както на миналото издание на фестивала във Варна, така и тази година организаторите са подготвили за публиката филм-изненада, който ще бъде представен от Стефан Китанов – директор на „София филм фест”

„София филм фест” във Варна ще представи и „Момичетата от бандата” с участието на Алина Левшин, спечелила две награди за най-добра актриса. Варненските зрители ще имат възможността да видят и „Не ме забравяй, Истанбул”, в който шест режисьори с международна известност заснемат своята история, посветена на Истанбул. Сред заглавията са и „Любовникът” – последния филм на румънския режисьор Каталин Митулеску, говорещ за проблемите, свързани със секс търговията в родната му страна, и „Октомври”, посветен на десетата годишнина от свалянето на режима на Слободан Милошевич.

Филмът „Фолк” на режисьорa Душан Милич пък разказва за мечтата на момиче, отишло в големия град, за да сбъдне своята мечта да бъде фолк звезда. „Петел с вино” запознава зрителите с отношенията на Хенри, Катарина и 8-годишната Магдалена. Последният филм от фестивалната програма – „Огнярят” на руския режисьор Алексей Балабанов, разказва за Иван Скрябин и живота след военната служба.