Бътън първи в първия старт за сезона на Формула 1

Архив Пловдив

18-03-2012, 10:21

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Михаел Шумахер стартира от четвърта позиция, още в първите обиколки се пребори за третото място, но след няколко обиколки отпадна

Дженсън Бътън от Макларън спечели първото състезание за сезона във Формула 1. Шампионът от 2009-та година завърши пъри в Гран при на Австралия,  втори остана световният шампион Себастиан Фетел(Ред Бул), който тръгна от 6-а позиция, трети е съотборникът на Бътън Люис Хамилтън, който тръгна от първа позиция, но не успя да я задържи.

Британският пилот на Макларън се възползва от леките проблеми на лидера от квалификациите Хамилтън и го изпревари още на старта преди първия завой на пистата "Албърт Парк" в Мелбърн. До самия край Бътън не позволи да бъде изместен от първото място.

В зоната на точките се класираха: 4.Марк Уебър (Ред Бул), 5.Фернандо Алонсо (Ферари), 6.Камуи Кобаяши (Заубер), 7.Кими Райконен (Лотус), 8.Серджио Перес (Заубер), 9.Даниел Рикардо (Торо Росо) и 10.Пол ди Реста (Форс Индия).

Михаел Шумахер стартира от четвърта позиция, още в първите обиколки се пребори за третото място, но след няколко обиколки отпадна заради повреда в скоростната кутия.