Кунева: Зима по-тежка от Виденовата идва с бясна скорост

Архив Бургас

17-03-2012, 16:39

Снимка:

capital.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Лошият инвестиционен климат бил следствие от непостоянни политически решения.

„Ние имаме един въпрос към Бойко Борисов - Кога предвижда да бъдат проведени избори и кой ще управлява следващата зима? Въпрос, чийто отговор хората трябва да получат сега”.

Това заяви в Бургас бившият еврокомисар и настоящ лидер на „България на гражданите” – Меглена Кунева. Според нея и екипът й следващата зима се очертава по-тежка от „Виденовата” предвид настоящите икономически показатели.  

"Според изказване на премиера нищо не се е случило през последните 3 г. в министерството на икономиката и енергетиката. Това е оценка на работата на правителството и признание, че реформи не е имало, няма и няма да има, защото за последната година не очакваме реформи”, каза още Кунева.  

Според нея това е пълно пропиляване на ресурса като хора и време, тъй като тези години на „нищоправене” няма как да се върнат.

„Това правителство също като предишните, яхна вълната на недоволството и не можа да задоволи чувството на справедливост на хората, а всъщност нищо не постигна", заяви Кунева.

Според Даниел Вълчев зимата ще бъде тежка и заради стопеният фискален резерв за последните няколко години.

„Най-лесният за изхарчване е така нареченият сребърен фонд, дано управляващите са се отказали да харчат от него, защото това е много тежък вариант за страната. 

Ние харчим повече отколкото произвеждаме, но провителството можеше да се рефинансира на световните пазари. Те не го направиха, защото като излезеш на международния пазар оценката на инвеститорите е оценка за управлението и там не може да се повлияе с трикове по телевизора и т.н.” , каза Вълчев.  

Меглена Кунева обяви преди седмица, че напуска НДСВ. Тогава тя обяви още, че сдружението „България за гражданите" може да прерасне в партия, но едва ако има нужда от това. По думите й вече има над 10 000 заявления за членуване в сдружението.

Кои ще бъдат хората на Кунева в Бургас - прочетете тук