Варна приема звезди по снукър

Спорт

14-03-2012, 17:52

Снимка:

tv.eurosport.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

„Снукър от Световна класа“ ще видим на 26 и 27 май във Фестивалния комплекс

Варна ще е домакин на първата демонстративна среща по снукър, със звезди от световна класа – „Снукър от Световна класа“.

В зала №1 във Фестивалния комплекс, един срещу друг ще се изправят Марк Уилямс и Шон Мърфи. Уилямс е два пъти Световен шампион, настоящ номер 2 в ранглистата, а Мърфи, който също е световен шампион и настоящ №4. Събитието ще се проведе на 26 и 27 май, като турнирът ще продължи от 19 ч. до 22,30 ч.

Билетите за проявата ще са в 3 основни категории. Те ще са на цени от 50, 60 и 70 лв. Много важно и уточняващо е, че на първите 5 реда има ограничена видимост. За да се избегнат недоразумения, феновете желаещи да закупят билети за тези редове, трябва да обсъдят видимостта на билетните каси. Входните талони ще се продават в цялата страна от “Тicket-Pro”, както и на място във ФК.

Феновете, които не са от морската столица, решили да наблюдават двете срещи, могат да ползват 40% отстъпка в 5-звезден хотел в морската столица. Те ще имат възможност за снимки и автографи със звездите.

Лично кметът Кирил Йорданов ще направи първия удар в демонстративния мач.

Проявата стана възможна благодарение на основното спонсорство на Бирмимганската Билярдна Компания от Англия, която изпраща снукър маса от световна класа, която струва 10 000 паунда. След събитието тя ще бъде обявена за продан.

Има вариант дори за провеждане на предварителен турнир, победителят от който ще може да изиграе един фрейм с Мърфи и Уилямс.

Припомняме, че Шон Мърфи вече бе във Варна през 2007 г., когато бе доведен отново от Джед Форд. Последният разкри, че ако шоумачът бъде успешно проведен, подготвя организацията на турнир с 8 снукър звезди.