Крадец забравил 100 килограма желязо на сметище

Мисия Варна

11-03-2012, 15:45

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Асен и Атанас "намерили" и предали начупени шахти и капаци в пункт. Въпреки, че са хванати в крачка от полицаите, от прокуратурата спряха производството срещу тях

За пореден път по улица "Девня" липсват метални решетки и чугунени капаци на шахти. Въпреки, че полицаите са хванали на място двама души да предават в пункт натрошени елементи, производството срещу тях е спряно.

Асен и Атанас заявили, че "намерили" имането на улицата и под един найлон на сметище.

Историята започва на 6 януари, когато полицаи от Трето РУП получават сигнал, че на улица "Девня" лица обикаляли с каруца и вадели металните капаци на шахтите по улицата. Когато пристигат на мястото нямало никого. Отишли в намиращия се наблизо пункт за вторични суровини. До като разговаряли с работещите там, към тях се приближили двама с каруца. При огледа полицаите намират вътре арматурна ножица, клещи и водопроводен ключ, чук, кирка. Намират и чувал с натрошени метални парчета. Работещите в пункта признали, че двамата - Асен и Атанас, същия ден били предали още 65 килограма желязо, отново парчета от шахта.
Полицаите ги задържали. В хода на досъдебното производство Асен и Атанас обяснили, че до като се движели по "Девня" случайно видяли, че на разделителната ивица между двете платна има парчета от метална решетка и ги взели. По-късно на строително сметище под найлони открили още капаци.

"Липсват обаче каквито и да било доказателства, сочещи от коя шахта е този капак, както и кога е бил взет от шахтата. Липсват и доказателства, сочещи, че капакът е бил откраднат от един от двамата. Няма и свидетели, които да са ги видели да взимат капака", пише в постановлението на районна прокуратура.

Възниква въпросът как така да няма свидетели, след като сигналът до автопатрула, че лица обикалят с каруца и крадът, все пак е бил подаден от конкретно лице и се предполага, че то е можело да ги разпознае.

Според прокуратурата Асен и Атанас не са си признали, а са изложили защитна версия, като твърденията, че са намерили парчетата на пътя и на сметище са логични и последователни.