Фалшива бомба затвори центъра на Варна (+)

Мисия Варна

09-03-2012, 16:03

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ВИДЕО: Изоставен куфар стана причина за отцепване на част от бул. "Владислав"

Фалшива бомба затвори центъра на Варна днес следобед. 

Около 15 часа в полицията постъпва сигнал за изоставен куфар на светофара на кръстовището на ул. "Дрин" и бул. "Владислав Варненчик". Органите на реда веднага отцепват движението в района, докато чакат специализирания екип от сапьори.

Около час продължи акцията по обезвреждането на куфара, за който е имало съмнения, че е бомба. Първоначално бе отцепено движението само по автомобилното платно. С пристигането на екипа на ДОТИ, обаче барикадата обхвана и отсечката на "Дрин" в посока бул."Сливница", както и част от пешеходната зона по бул. "Владислав".

Десетки минувачи се струпаха пред Дома на красотата, за да имат по-добара видимост към работата на сапьорите. Самите те се появиха около 16 часа. След оглед и преслушване на куфара, той бе изтеглен на безопасно разстояние от минувачите. Там специалист от ДОТИ отвори куфара, който се оказа абсолютно празен. Движението в отцепеният район бе възстановено около 17 часа.

Междувременно нахален шофьор предизвика куриозна ситуация. Докато униформените спираха пресичащите пешеходци, нагъл шофьор на товарен автомобил реши да мине на червено. Това разгневи полицаите и един от тях се скара на нахалният водач. Заради напрегната обстновка и необходимостта районът да се разчисти бързо обаче, шофорът се размина само с устна забележка.