Т. Дончева: Четирима в БСП затапват партията

Новините

07-03-2012, 13:46

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Решението според нея е тези хора да бъдат елиминирани от проблема, което не може да стане в момента заради това, че те владеят ключови лостове в партията

Големият проблем на левицата е липсата на влияние в обществото, коментира в интервю за „Дарик кафе" ексдепутатката Татяна Дончева.

По думите й случващото се в БСП не може да избяга от влиянието на ключови лидерски фигури. Тя назова отделните групи в партията- Сергей Станишев и кръг, Георги Първанов и кръг, Румен Петков, Румен Овчаров, като обясни, че докато тези четиримата са там, алтернатива извън фигурите на Първанов и Станишев няма да се появи. Прогнозата и е, че те няма да си оставят хората, които са в основата на затапването на партията, и толкова по-сигурен е крахът на БСП. Решението според нея е тези хора да бъдат елиминирани от проблема, което не може да стане в момента заради това, че те владеят ключови лостове в партията. Същевременно симпатизантите на партията са в ролята на публика. „Това е ненормалното за БСП. Тази статична маса ще произведе статуквото, защото тя отдавна е приела ролята на публика", категорична бе Дончева.
Според Дончева докато всички коментират битката Първанов-Станишев за лидерското място в партията, никой не си задава въпроса кой от двамата може да донесе по-голяма подкрепа на избори за столетницата.

„Според мен не може, но те се занимават с въпроса Станишев щял ли с почести да напусне, че щял ли да бъде преизбран в ПЕС. Станишев няма да подаде оставка при никакви обстоятелства, защото той няма никаква друга професия и защото има един кръг от хора, които разчитат той да ги върне на позиции. Около Първанов също има такъв кръг на хора, които искат да влязат на позиции. И Овчаров няма да даде назад, нищо, че той сега се прави на скрита лимонка. Румен Петков ще играе за Георги Първанов, защото няма друг шанс, защото вече ще изпадне от каруцата, но всъщност те ще паразитират върху сегашното статукво на БСП, което се определя от възрастовия състав на партията - 90% между 70 и 80-годишни хора", добави още Татяна Дончева.