Карадочева: Дим Дуков не се вписваше в тая бездуховност

Архив Бургас

02-03-2012, 16:28

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Стотици опечалени изпратиха в последния му път Дим Дуков в столичната църква "Света Параскева".

Роднини, приятели и колеги се събраха в църквата "Света Параскева", за да кажат последно сбогом на Дим Дуков и да го изпратят в последния му път, предаде БГНЕС.

Опелото не взе предвид духовните му титли. Макар и пищна, церемонията беше направена за мирско лице, а не за духовник. 

Цветя пред ковчега оставиха Йорданка Фандъкова, Богдана Карадочева, Мартина Вачкова, Камен Воденичаров, Катерина Евро, Тончо Токмакчиев, Емил Кошлуков, Ваня Щерева, Мариус Куркински и много други приятели на Дуков.

"Имам безкрайно много хубави спомени с него. Той е с огромно въображение, с много идеи и много силно чувство за справедливост. Мисля си, че най-важното е, че неговият дух остава с нас. Трябва да се усмихваме повече, защото той много се усмихваше" , сподели неговият близък приятел Камен Воденичаров.

"Познавам го от малък, познавам родителите му. Не мога да говоря за него в минало време. Той е интелигентен, мил и различен от останалите. Различен с възпитанието си, различен с това, че не се вписваше в тая бездуховност. Беше вярващ и съм сигурна, че е отишъл при Бог на хубаво място", каза Богдана Карадочева, която също дойде да поднесе цветя днес.

Да почете своя колега и приятел беше дошъл и стилист Капанов. "Той беше изключителен, интелигентен, всестранно развит. Дим беше човек, с когото можеше да контактуваш, беше добър приятел и изключително почтен човек. Ще загубим много от това, че той си отиде", сподели фризьорът.

Актрисата Катерина Евро си спомня за Дим с хилядите красиви моменти които са имали зедно "Познавам го повече от 20 години. Отиде си един добър и хубав човек, който винаги се притича на помощ", каза през сълзи актрисата.