Фатална инфекция поразила червата на Дим Дуков, нямал СПИН

Архив Бургас

28-02-2012, 17:24

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Колониите гъбички били доказани от двама патоанатоми. Видът им обаче не е установен, защото били необходими допълнителни изследвания.

Фатална гъбична инфекция поразила червата на Дим Дуков и станала причина за ненавременната му смърт.

Заразата е съсипала тънките му черва, обясни д-р Петър Керемидчиев, директор на болница "Доверие", цитиран от bolenzdrav.com.

Дим Дуков издъхна в 7,15 ч. тази сутрин след продължително боледуване.

Колониите гъбички били доказани от двама патоанатоми. Видът им обаче не е установен, защото били необходими допълнителни изследвания. За тях е характерно, че поразяват организмите със срината имунна система.

Имунитетът на Дуков бил занижен, като се съди по реакцията на приложеното лечение, но причината трябвало да се търси другаде. 

Прилагахме най-доброто от съвременната медицина, но организмът му не реагира добре, подчерта д-р Керемидчиев. Директорът на болницата обаче категорично изключва възможността за лекарска грешка.

По думите му за Дуков се е грижил екип от 20 души реаниматори и хирурзи.  Дни преди кончината му лекарите се опитали да го захранят с концентрирана медицинска храна, но коремът му реагирал бурно. 

Категорично мога да заявя, че Дуков нямаше ХИВ и СПИН, заяви още д-р Керемидчиев. Правени били два теста, които били отрицателни.

До последно Дуков бил в съзнание, дори преди два дни поискал да гледа телевизия, казаха още от болница "Доверие". Държали го леко упоен, колкото да не го боли по време на манипулациите. 

Периодично коремът на болния бил отварян и се правели промивки, защото перисталтиката на тънките черва така и не тръгнала както трябва.